黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
原本想痴埋去紅底資金/大陸市場到,食哂兩家茶禮

依家另一家唔比佢食,焗住要gut半個頭出黎
入場支持 睇到識背先會走番出嚟
咁依家你係日日屌夜夜屌呀嘛 又唔見你地日日攞四大天皇黎鞭 再講到低有邊間片商出得起錢既唔係紅低? 我淨係睇佢拍啲咩 aim for 咩觀眾 有無用大陸人做戲。

如果aim 大陸市場 就拍合拍片 改戲 洗撚DQ 咩
唔洗講 我會去睇 支持
因為4大天皇無你地班死忠盲撐囉

有無諗過係大陸無比機會佢改呢
彭浩翔都攞唔到批文開戲啦
唔好咁一霜情願睇到黃子華咁高啦

佢唔係比英皇橋起左走投無路都唔gut個頭出黎搵你香港人呀

比班打手吹一吹就成班走去嗌香港人睇戲
邊忽焗住 dq個陣時都未開始注資去拍
其實佢要奶共既話可以改劇本迎合返大陸再拍
劇組同演員全部埋哂班啦 咁都唔係焗住?
佢可以改劇本 好多合拍片都係要迎合獲利方向去修改劇本架喇 佢又可以賺人仔
都唔知佢賣樓做乜尻
有無諗過大陸唔比機會佢改呢
彭浩翔做埋護旗手都攞唔到批文

加上劇組又埋哂班,根本無時間再等
有無諗過...
所以不利既可能性都要排除?
其實當係宣傳也好乜都好
畀電影圈知道就算無咗大陸市場都一樣生存到做到電影
咁樣唔好咩?
有無諗過習大大拎埋佢本小熊維尼出黎比佢抄佢都唔改
其實依點已經要盡力支持
所衍生出黎既意義重要過前因好多
照樓上啲前因論黎講 等同唔比藍店變黃店一樣
我唔敢講佢地係5毛 不過肯定既係心胸同眼光都好狹窄
https://www.youtube.com/watch?v=VXim2wqaN38
咪撚再拎達狗出黎講啦
咁藍班底主打香港電影點計
上套戲真係好尷尬,點解電視咁高質,電影就咁面紅
耐唔耐都有啲咁嘅人
我都唔識分究竟係啲人本身有政治潔癖定係想利用香港人嘅政治潔癖
佢地肯拍套唔奶共既戲 仲要賀歲電影
我覺得可以比佢地感受下黃色經濟圈既強大
比佢地知道唔係得奶共先搵到錢 拍本土戲就要乞米
有呀 你信就得
黃金華黃咗陣你出世未?
達哥就係因為雨傘果期出黎表過態 而家先比人狙擊得咁嚴重
所以藝人一係唔講
一講就要所有大事都出黎講
這就是連衛兵標準
垃圾英皇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞