黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
成個香港娛樂圈,黃子華0係唯一一個屌支共,成名﹑上位﹑賺錢0既藝人,你班pk話佢唔表態?
唯一?傻撚左?
咁點解达9以前做副ceo嗰陣又咩都講得唔怕
對比下佔中嗰陣同而家先啦
而家就算怕 大把機會係直播同兄弟講自己有壓力唔可以講
暗示下都好掛
但係佢就真係當冇事發生咁無視哂d留言

最後發小學雞脾氣又點先
又拍片送禮物比死忠做show
我都做咗佢幾年fans 睇到佢咁嘅回應都心灰意冷
唔覺得咁樣護航好肉酸嘅咩
一定睇
咁你講仲有咩人囉!?
肥媽97前都民主歌聲獻中華啦屌
人地淫賤聯都係包場送戲飛比人入戲院睇啫
喺新寶果啲包場應該唔會太貴. 試下搵啲有錢佬捐下錢

或者整啲半日遊, 睇子華戲+食黃店盆菜
真正壯大黃色經濟圈
盆菜可以喺黃店叫到會, 喺屋邨露天廣場搞, 租借啲枱櫈

掂哂
隨口講都有hocc杜汶澤囉
用下腦啦屌 唔好係到盲撐
反正我就唔會睇呢啲聽個名都唔想睇既戲
留番啲戲飛錢支持手足好過
果陣規模冇咁大 冇咁多生意 咪可以出聲囉 而家多生意 多人睇佢頭開工 咪唔出聲囉 咁簡單都要嘈

正常人有睇下新聞 知道佔中之後杜汶澤何搵c下場 都知政治迫害有幾嚴重 仲要人暗示 都唔知你係咪坐左好多年監 唔知有封殺呢樣野成個叻哥咁

我唔覺佢發小學雞脾氣 我覺得佢屌得好 引戰狗比人屌 大快人心
calculated risk.
No problem.
三刷四刷係人地想做 黃子華個回應有無好似黃店咁嗌口號呼籲人地支持? 無啊嘛 黃子華自己無歸邊就係無歸邊 e個係事實 你都搵唔到佢邊一句係想人打救 或者係奶黃藍其中一邊啦係咪?

反而你繼續罵連登仔將佢歸黃邊係無問題 你罵啦

p.s. 有d唔明點將佢同達哥比 達哥係直接被人問對反送中事件嘅立場 你用少d"你班人"啦 唔好一竹萵打沉一船人
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車
重有一星期,快d買飛入場睇
敵人反對我就支持
中共反對唔比佢過審批我就更加入去睇
單係話 拍比香港人睇 就已經要支持 黃色經濟圈除左要養活自己自給自足 仲要壯大勢力 聯合抗共
無佢棟篤笑既政治抽水 我諗更加少人有呢個政治啟蒙
一,佢個回應就係唔想有立場想食哂兩家茶禮。

二,連登仔係成日拎佢以前啲黃色talk show打飛機夾硬歸佢邊,算。
仲要呢六個月表態係需要付出沉重代價既時候唔見左人,都算。
夾硬歸佢邊仲幫佢谷高票房,變相就係佢可以用中立既身份食哂所有茶禮。我就無所謂既,係覺得對啲係大事大非真係會行出街俾人打死既情況下表態既人/鋪/組織唔公平。

三,達哥同黃子華,有相同都有唔相同。
相同既係兩條友都想靜靜雞過左海就算數,保持中立唔洗死。唔同既係,達哥每晚都要開台要見觀眾避無可避,黃子華就上左岸上左神枱唔洗晚晚對住街外人。

四,其實就係觀點角度問題。
我當自己係黃子華,咪覺得「屌,今鋪真係賺到笑,唔洗歸邊兩家茶禮食哂」
我當自己係黃色經濟圈一份子,咪覺得「本土製作,正啊,支持佢俾支那睇下香港戲唔洗靠支那都發到圍,洗撚同支那合作咩」
互有好壞,睇你點睇姐。

五,我自己就覺得撐佢呢鋪就壞多過好。
錢呢佢就賺哂,唔知佢會唔會用佢作為今次呢套戲既最大功臣用佢既公信力去講一句半句去支持下黃色經濟圈呢?
我就覺得佢賺完就會繼續失蹤啦。
拍戲既野,得有錢佬會投資,有錢佬十個九個都藍/中立
會唔會因為呢次單野出現到黃色電影圈呢
我相信就難啲啦。
最多都係展示到黃色經濟圈既強大財力。
屌佢老母拍比香港人睇都得罪佢??

咁下次拍比貓睇得啦掛?
推 有思想 有內容
無錯 梁振英最早講平反六四 早過好多人 應該支持梁振英
點醒班盲毛,郁d道德綁架情緒綑綁
乜野logic

彭浩翔套鹿鼎記都攞唔到批文

洗唔洗又要去支持佢呀遲下?
最大唔同就係黃子華有班死忠係到幫佢死兜爛兜

達狗無
東張閪望幫子華套戲賣左15分鐘廣告點睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞