黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
賣咗去馬拉啦,應該都有啲市場
成本又唔計宣傳廣告
睇 一定比錢入場睇
有人流血有人死可以唔使表態?
子華未必黃
但一定唔係藍
上完再搬上電子平台賣 出碟賣
院內留意有無人盜錄

係黃色經濟圈stress test 既一次
個排要去深圳拍野唔講得野住都合理
成班手足等開工都無可厚非

老實講
佢90年代跟住去邊度 秋前算帳
00年代十下十下 無炭用
10年代唔痴線唔正常 金盤o朗口
個個棟篤笑都鬧到共產黨反皮
仲硬要話佢奶共既都無咩野好講

當然你可以話达狗都一樣為賺錢唔表態
但睇完報導
子華今次套戲唔係為左賺人仔
亦都賺唔到人仔
真係純粹生計問題無法子

覺得我打手隨便負評
反正我點都會入場睇兩次以上
仲有宣傳
實收4成都俾多
可以去嘅戲院有
-新寶院線,包括銅鑼灣總統、旺角新寶、屯門凱都
新寶係八九十年代為抗衡三大院線而開,實屬小店,想反壟斷請優先支持佢哋而家可以上網買飛

-UA,母公司係Lark,香港based,創辦人Ira Kaye 係美國人。Lark其他主要品牌包括十字牌等等,暫未有負面政治新聞。戲院包括時代廣場、K11 Musea、iSquare、新世紀、淘大、Megabox、青衣城、東薈城

溫馨提示,時代都唔係好嘢嚟

-百老匯,院線由安樂管理,同時受托營運AMC,香港公司,而且安樂以往對小眾題材電影比較開放,可見油麻地電影中心等都有非主流片,而我都認識曾喺安樂做嘢嘅人,雖然仍有唔少商業elements,不過政治上都未有太大表態。戲院包括金鐘AMC、IFC、數碼港、太古城;油麻地電影中心、The One、圓方、旺角、荷李活、APM;Yoho Mall、新都會、荃灣廣場、嘉湖

咪撚去嘅戲院包括

英皇,楊受成,七警etc,唔使解釋了

MCL,屬於林建岳旗下公司,原因同上

Cinema City,黃百鳴,原因大家都知

嘉禾,公司已易名為橙天嘉禾,因為被橙天(支那公司)收購
兒登風向

深圳黃子華

大灣區達哥

下面提供借用龍門

拍埋英皇度拍戲,又話唔係合拍片,點解要比中共審查?審查唔過先話唔係合拍片係拍比香港人睇,咁樣都叫黃?兒登仔真係好易氹
相信會有唔少大陸人走落嚟香港睇戲,黃子華喺廣東話地區都好受歡迎

新任務
[0125行動-攬炒]新春 和你嘉年華

https://lihkg.com/thread/1824523/page/1
可以去嘅戲院有

-新寶院線,包括銅鑼灣總統、旺角新寶、屯門凱都
新寶係八九十年代為抗衡三大院線而開,實屬小店,想反壟斷請優先支持佢哋而家可以上網買飛

-UA,母公司係Lark,香港based,創辦人Ira Kaye 係美國人。Lark其他主要品牌包括十字牌等等,暫未有負面政治新聞。戲院包括時代廣場、K11 Musea、iSquare、新世紀、淘大、Megabox、青衣城、東薈城

溫馨提示,時代都唔係好嘢嚟

-百老匯,院線由安樂管理,同時受托營運AMC,香港公司,而且安樂以往對小眾題材電影比較開放,可見油麻地電影中心等都有非主流片,而我都認識曾喺安樂做嘢嘅人,雖然仍有唔少商業elements,不過政治上都未有太大表態。戲院包括金鐘AMC、IFC、數碼港、太古城;油麻地電影中心、The One、圓方、旺角、荷李活、APM;Yoho Mall、新都會、荃灣廣場、嘉湖

咪撚去嘅戲院包括
英皇,楊受成,七警etc,唔使解釋了
MCL,屬於林建岳旗下公司,原因同上
Cinema City,黃百鳴,原因大家都知
嘉禾,公司已易名為橙天嘉禾,因為被橙天(支那公司)收購
睇幾次
得得得
我入場就係啦...
其實你依啲板斧帶唔到風向㗎啦
香港人精咗好多
子華係完全冇上過大陸既節目
所以一定唔係藍/奶共
深圳-香港經濟圈
我會支持
你唔使為我擔心,有人死唔講返句剩係識留負評都無問題
佢鬧緊共產黨嗰陣全香港仲喺度民主中國同鬧陳巧文呀
上次 棟篤特工睇左2次,今次要破記錄了
睇WIKI 上次套棟篤特工以4470萬港幣成為2018年最高票房的香港電影
今次冇理由過唔到呢個票房既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞