黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
掂,有五毛帶風向貼呢條link
只要賣得出六十三萬張飛就回到本
求樓主pin 起佢
黃子華都係黃嘅話,ming仔深黃添啦
睇戲姐,黃藍關我鬼事
鐘意咪去睇
黃子華都係黃嘅話,ming仔深黃添啦
睇戲姐,黃藍關我鬼事
鐘意咪去睇

投票jer,有冇篩選/DQ關我鬼事
鍾意米去投
套戲一日未出哂都價唔到嘅
如果呢套係好似十年,地厚天高,
除咗班底都極黃,
連套戲嘅中心思想都關返香港時事
咁樣撐爆佢又有咩所謂

但呢個trailer睇得出都係棟督神探之流
金句式係厘頭賀歲片
解話條條片係帶咗2個信息出黎
1. 為香港人拍(可能係講緊港式爛gag,唔太睇好有政治表態)
2. 就係我賣咗層樓去拍(非常強調,甚至仲強調多過上面)
其實佢點解仲要拍戲 明明唔收得
點解連登諗野都咁極端
所以公就你贏 字就佢輸咁解
大佬啊知唔知咩叫拍電影啊
拍電影唔係一個人嘅事呀
而家黃子華自己帶住成Team人喺深圳拍戲
呢半年如果佢真係表態
唔單止佢有事 套戲唔會拍得完都算
咁同佢同一Team劇組嗰班人呢 黃子華有可唔可以一個人代表晒佢哋呢?
黃子華依家係咩緊成Team人半年嘅時間
呢個係一個好大嘅責任嚟

如果佢呢半年表左態 佢成Team人俾人搞 佢點負責啊

好多人拎杜汶澤嚟同佢比
係呀杜汶澤係好有吉士 同埋佢lateshow嗰班人基本上都係有共同立場佢先至可以做得咁開 又唔使靠票房

不過算啦要盲反既我都冇辦法
怪錯達狗
兩個case黎
黃子華套戲籌備左好耐
但係达9就真係呢七個月入面仲不停樣不停接job
真係當冇事發生咁
佢間中資開左兩三年喇,唔通真係咁少人知

佢呢7個月不停接新的中資job(舊job以前接落唔計)?俾唔俾到source?定係你鳩up?
你咩戲都唔好睇囉
黃藍都要睇水平,如果麻麻就未必要睇,反而支持子華開多次 show 實支持。

反而應該考慮杯葛英黃,咁仆街
去睇返幾次幫下子華
成班黃絲帶平時都冇支持香港電影,依家係度同電影人講黃藍
咪就係你地搞到香港電影冇市場,要人地去中國拍

睇Marvel你地就叻,Marvel咪又係迪士尼,迪士尼咪又係瀨共
達哥咪又係淨係星期1-5固定時間先打機 關乜任何時間都connect事

講到好似普通藝人就冇人期望佢表態咁

大把藝人成日fb 微博 ig出post分享私人生活啦 佢地又冇責任表態?而家就係屌緊呢樣雙重標準呀嘛
你係咪智力有問題呀ching?🤣
點解可以完全九唔搭八😅
我有講過我係做機燈組?濕鳩連登仔真係好鍾意扮推理大師😂🤣😂🤣
同秋前比 既前線抽擊
佢已經唔敢講好多野喇
直接區議會賣飛播片好似仲好
愈黎愈識做人
黃子華籌備好耐 好多責任要負就可以唔出聲

達哥做ceo 成班員工睇佢頭開工 但都唔可以唔出聲

真係唔知個龍門點set

黃工會·黃戲院·黃子華

HKAAP 會計工會黃色商圈合作第二炮:與香港影像製作同業工會 - 籌備委員會聯辦,包起子華神 x 免費和你睇

為推動黃色經濟圈的信念及相互支持原則,入場費包括票價及30名學生手足免費和你睇之用,餘下來的金額將不扣除任何行政成本,全數撥捐612基金。

日期:2020年1月23日 (年二九, 星期四)
開場時間:暫定1945至2030,片長為90分鐘
地點:總統戲院(銅鑼灣) 香港銅鑼灣謝菲道517號
入場費:每張HK$110
報名方法:會計工會朋友請 Facebook私訊或 Telegram PM @hkaap2

詳情可瀏覽 HKAAP 的Facebook Page
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞