黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
會去睇
佢唔想啲工作人員準備左幾個月然後唔拍咋
申請得批文本身就預左入大陸市場
拎唔到先扮拍比香港人睇
唔洗講咁多
叫達哥做返d會比支那ban嘅野黎睇下先

如果唔係唔好係到同黃子華比
連大板andy哥都不如呀你,达哥
子華
其實佢d片唔差
者係佢自己完全control嘅片
上次個套特工我諗要考慮埋蕭定一間公司個邊
佢自己個套短片旋風腿其實幾好睇
「但當影片臨近開拍之際,卻因題材問題未能取得中國批文。」

見顯係見奶唔丁大陸轉奶香港啦
多又點 數量同質量識唔識得分
十碟炒飯既錢先等於一碟牛扒 唔通你話中餐好賺過西餐咩
好快就會有連登仔話子華係中共卧底
講咁多中共衰野就係想引人反感
跟返連衛兵隊形姐
達哥扮黃 子華咪扮黃囉
其實大家可以因為支持佢本人/支持港產片而入場
但真係唔需要放「黃/藍」呢個框架入去... 再用呢個理由來「懲罰」佢
呢個係logic問題

我自己就唔會入場睇,因為佢以前D戲好爛
我情願比錢睇其他indie movie
唔洗情緒勒索我啦

幫連登仔鬧定自己先:我五毛我分化我共諜
每人睇十次,都係幾舊水,係時候發揮黃色電影圈力量
要跟就要叫達哥跟足d
賣樓,拍片,比支那ban

做唔到咪賣港賊囉
幫狗合理化打人嗰part 係講緊咩,唔係好記得
肥媽上台民主歌聲獻中華個陣
你仲係條精蟲咋

達狗夠對事件表達關注啦
濕鳩moment雨傘夠黃啦
大家點解對佢地咁harsh?
雙重標準到一個極點
啱 所以2個都係 不用分那麼細
Twitter組24小時keep住更新
幫手retweet
㩒入👉https://t.me/TwitterHelpBot
然後打 /task 攞任務

【Twitter要人】國際人權監察阿頭被港府無理拒絕入境,外媒大肆報導
https://lih.kg/1822593
唔洗講咁多 入場支持
一套戲
比支那ban點都值得一睇
當拎中間位: $45,000,000 先可以打和
一張飛$100
45萬人已經可以收支平衡
有50萬人睇, 已經可以賺500萬收益
只要黃絲團結一齊睇, 唔會無可能
唔試過點知
有無優先場呢個星期睇得到?
我本身無睇達哥
但我覺得同身為網絡人/網絡世界有關,網絡搵食同現實搵食最明顯嘅分別係,網絡你任何時間都係同人connect緊,更唔好講達哥係直播起家,仲要對象係年輕人,回應速度更加要快

人地當然有期望會喺你工作或公開露面嘅時候表態

達哥直播,出活動,甚至出個po都係一次露面,但都無表態,所以令人非議
子華唔同左於佢嘅工作係拍戲,係現實傳統行業,佢無責任無需要同你交代佢每日做緊咩,你亦都唔會期望佢喺facebook日日出po,所以佢直至到近日先至真正叫做露面,咁佢而家咪表態囉,仲用行動表態,唔拍合拍片,自己賣左層樓嚟拍一套香港電影

正如發哥無露面,你會唔會專登走去問佢立場? 問佢係唔係黃? 咁不如一炮過屌曬所有呢7個月無公開露面嘅演藝人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞