黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
pull
懲罰子華,黃絲有責。
好驚好似「金盆o浪口」咁完全買唔到飛…………恐慌中
好彩我無比連登仔帶到風向
如果英皇縮沙嗰時
子華決定爛尾唔夾硬拍
唔知會蝕幾多呢

連登仔今時今日仲講緊有食m記同吉野家既自由
你同我講子華要靠成百萬黃絲入場先可能賺到錢
我真係祝佢好運
老實講 棟篤特工 之後對佢既電影真係不敢恭維。

我會買張飛 支持下 但完全冇興趣哂2 個鐘睇垃圾
有返句人話,話咩廿年前屌共產黨我仲飲ing奶,咁林鄭振英校長64表態都好撚黃啦
Z
Yes
大家都覺得黃色就係結果
其實黃色係一個過程 話俾所有人聽 你只要以香港人為本 香港人就養起你 踢走紅藍
最終目標係令香港再冇紅黃藍之分
大家搞黃色經濟圈既初衷唔記得左啦?
而家日日搞批鬥 話依個唔夠黃 果個曾經藍
成大事者不拘小節啊各位
我會從澳洲飛返香港睇
一定支持
英皇很現實
蘋果日報A1頭條:影相都拉 青年警署被虐
https://lih.kg/1824821

至今仍未保釋
香港人今日唔出聲
呢種情況就會成為日常
5 60萬都夠啦
遊行都有2百萬人,其中一部份人去睇我諗都夠
冇嘢係冇可能
一定會去睇
試證明"拍唔到合拍"既講法
好似篇文都係講英皇撤資,無話中国商人撒資
由六月開始計?
你坐咗幾多年?佢以前啲棟篤笑唔係反共?佢行先過好多人呀柒頭皮你縮返入你老母個閪度啦
好多三毛/黑警假膠 雖然黃子華啲電影麻麻,但都入場睇下先
租場地
去深圳成team人住宿飲食
租威也
租車
整/買道具
服裝化妝set頭
動作場面應該要買保險
部分人嘅人工[唔止劉心悠一個演員]
拍完又有後期製作成本
點解你咁傻
達哥開台全廣東話,你覺得大陸人會專登翻牆睇佢?擺明直播係為香港人啦,佢收中資錢,但係請返香港人,同整俾香港人玩喎,咁夠唔夠本土呀?

堅持5年每周開台5日
達哥希望創造一隻本土原創和技術性電競遊戲,遊戲形式和內容仍在構思當中,現正招募本土人才加入共同製作,預期遊戲將在2018年第4季推出。他以晉身2022年杭州亞運會電競項目遊戲為目標,希望將來推出的遊戲可以衝出國際,舉世知名。
達哥幾時出片解釋下當年點解舔支那game
再賣樓拍片比支那ban

快d出片,立即十卜達哥
睇黎有班人好驚呢套好收得 係咁吹風, 不斷loop某D話人扮黃既point
所以一定會入場睇用行動證明比班藍睇, 香港既電影唔一定要靠大陸 同時又可以show到黃色經濟圈既威力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞