黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
我會入場睇唔係因為佢黃,亦唔係因為套戲題材吸引,只係想支持「香港電影」,話俾所有電影從業員知唔係下下都一定要「合拍片」
佢套戲回唔到本好正常
根本決定性既地方就係
达哥賺人仔,子華主打香港市場
個前提都唔同點樣雙重標準
議事論事,咁民主歌聲獻中華國班全部都97前表左態。理應唔會俾人屌奶共

人會變架嘛。
咁達哥有無出黎拍番片俾香港人睇?
有我一樣睇
四個物業六千萬,計埋其他投資,我估大概1億左右,今次攞左2成身家出嚟做自己想做嘅嘢

https://hk.nextmgz.com/article/2_612000_0
雨傘運動個陣你出世未啊小朋友
黃子華由香港未歸共到後來都一直深黃
我同身邊好多同學中學時期既政治覺醒都係因為黃子華d棟篤笑(YouTube)
佢可以話係90後既政治啟蒙之一
棟篤笑輕鬆搞笑易入口先吸引到好多人對社會現象同時事有瞭解

同埋另一樣野就係,就算唔講黃子華,黃色經濟圈都係要拉籠要擴張架
紅色經濟圈都要等造大左塊餅先可以慢慢排走異己啦
未壯大就屌偽黃既後果咪就係黃色經濟圈變黃色經濟泡沫
人話。
真係駁唔到。
特別係佢靠抽中共水起家嘅。半年一粒聲都無出真係講唔過去。
#15Jan 今日日程1月15日 (三)
每日任務 - 戴口罩😷
12:00 ❗️愛丁堡「全民力拒 制度暴力」集會✅
12:45 ❗️葵涌和你Sing
13:00 沙田醫院醫護界街站
19:30 灣仔會計界亂世講座 - 打工仔如何自保
20:00 ❗️荃灣公民廣場 - 法律權益及濫捕應對
——————————————
🆙未來活動詳盡資訊🆙
未來數日活動Highlights :
#17Jan 長荔手足和你Lunch
( ❗️路線會經荔枝角收押所❗️ )
#17Jan 大埔中學生集會🌟
#17Jan 紅磡「齊上齊落 不離不棄」和你跑
#19Jan 中環天下制裁大遊行🌟
睇一次買3次飛
睇返上面咁講,佢係冇正式歸到邊。
但係如果佢比中共政治審查係事實,
咁予其屈佢「扮黃」,不如屈佢做「真黃」
咁先show到黃色電影圈對抗中共審查都會有錢搵
而唔係比人覺得原來置身事外做中立撚可以食兩家茶禮
拍唔到合拍 焗住拍香港叫主打香港市場
咁達哥夠廣東話打機 廣東話代言添 又唔算主打香港市場?
https://youtu.be/t8q_3CpKxJ0?t=5784
D5毛 分別撚做緊既野令我諗起呢段片
最驚拍完冇院線上,共閪產黨最陰毒。
黃色經濟
食藍店都係為左慳錢捐俾星火。
咁連登仔就會hang機
剩係棟篤笑 賺錢既時候先係黃???
正想講
所以我真係覺得達狗死得好撚唔抵。
手足們 買十張飛啦好嘛
單係子華呢個名 佢黃左幾多年?
成品出咗黎先再講啦,我持保留態度。大陸限乜限物令可能只係唔小心中咗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞