黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
重要屈人扮本土
其實佢只係講部戲係比香港人睇同埋香港人製作

當然唔夾硬屈佢扮黄就歸唔到佢邊去攻擊佢

都係果句,唔好做批鬥圈

鬥走自己人好咩?

另外忠告一句

鬥得人多,唔知下個比人鬥既係咪自己
一邊上深圳,一邊表態 想自殺?
你可以屌佢過去六個月無出聲 但我覺得我地唔應該屈佢而家係想提高票房by拉攏黃絲

陳述自己唔想比中國電影部門screen 想做一套無審查嘅電影 同''拉攏黃絲入戲院''係兩碼子嘅事

佢話套戲唔係合拍片係真香港電影嘅時候 係回應緊人地懷疑佢喺深圳拍合拍片e個point 唔係無啦啦提起用黎做口號拉攏黃絲

可能有人將佢歸入黃色經濟圈 但係從黃子華個回應睇 佢唔係要求人咁做

所以你可以屌佢六個月黎無出聲 但唔能夠屌佢而家回應係宣傳自己 點解而家先回應? 因為套戲就上 有人覺得套戲係合拍片所以佢從資金來源同拍攝地點兩方面解釋
有人流血有人死可以唔開post表態?重要開post講wechat game
講得呢句分化無意思=巴打你係好人

睇唔睇你自己話事,唔通平時唔睇突然要你睇咩,無睇葉問就得架喇
你岩,總之邊個唔出聲支持,就將佢歸邊做對家,咁而家開始逐間鋪審查,無發過聲支持就歸佢為藍店杯葛佢
有point
睇完影評再決定入唔入場啦
我有咁講過咩,我淨係屌奶共個班人
唔表態既咪繼續勸,做比批鬥
荷蘭叻依家冇撐警?
子華有撐警?
其實係,參考支那數據
單係戲院係佔左4成5票房收入左右\
仲有其他稅、發行公司分成之類……
不過除咗票房,亦都仲有後面飛機播映、影碟、串流等等既收入
2. 電影行業唔係成日會用到手足呢個term既咩
因為辛苦要捱 又長時間 好似一家人咁
龍虎武師都係叫手足
裝修佬都係叫手足
黑社會都係啊手足

武師就武師
機燈就機燈
CAM MAN 就CAM MAN
手足你老母咩
咁叫法春知你咩位做乜鳩
收夠錢有咩問題問到收錢做野好衰咁,咁衰就唔好搵佢地做野啦
唔係潑你冷水,我亦都一定會買飛。
但係有係諗過子華因為唔投共而被封殺。全港院線唔敢上話,從而令到你想睇都無得睇?

呢個係我擔心的
有共同目標就手足架啦你老母
唔識就咪7啦

block 7 你老母先
[Twitter要人!] Luke de Pulford正跟進英領事件 https://lih.kg/1820092
[Twitter要人!] Luke de Pulford正跟進英領事件 https://lih.kg/1820092
今次票房有幾多
就代表港產片本地market有幾大
想以後多啲非合拍片、純港產片嘅
唔該刷多幾刷

一個屌共產黨屌足廿年嘅藝人
就算係大中華膠
佢都係同路人
仲要係藝人唔係政客啊
唔撚見咁撚落力屌下長毛啊、四方西?
2. 電影行業唔係成日會用到手足呢個term既咩
我答緊呢條問題
你做撚過未柒頭
秋前算帳之後冇哂喇
點樣屌足20年
想帶出當年黃唔等於而家黃
黃子華半年嚟都冇出過聲,可以當中立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞