黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
聽咗咁多年黃子華 唔差在信埋呢次
假如係藍扮黃嘅話 以後唔再俾錢落同佢有關嘅商品
黃圈list永遠剔除佢
睇下佢以後仲可以賣乜為生

俾幾廿蚊試下佢仲係咪子華神
值得
巴士公司 地鐵公司 電燈 煤氣公司都唔撚黃
你係咪唔撚用呀全部都?
慘慘
佢呢七個月以來冇表態自己支持五大訴求
咁佢呢七個月有冇表態自己支持止暴制亂呢
係咪所有冇表態自己之前五大訴求嘅人就係支持政府呢
你依家就係用緊以前支持平反六四最後又奶共嘅藝人同黃子華比較 又合唔合理呢

原來而家叫黃都可以有門檻

成日話兄弟爬山 比下建議咪算 係唔係一定要鬥呢

可能我就係你眼中嗰個唐氏綜合症嘅低能兒童啦
你諗到佢用咩方法同你講未呀?

同埋唔改劇本唔向中共跪低算唔算架?達哥一直關注完係咪都係跪左呀?咁跪左又算唔算奶共呀?
佢呢七個月以來冇表態自己支持五大訴求
咁佢呢七個月有冇表態自己支持止暴制亂呢
係咪所有冇表態自己支持五大訴求嘅人就係支持政府呢
你依家就係用緊以前支持平反六四最後又奶共嘅藝人同黃子華比較 又合唔合理呢

原來而家叫黃都可以有門檻

成日話兄弟爬山 比下建議咪算 係唔係一定要鬥呢

可能我就係你眼中嗰個唐氏綜合症嘅低能兒童啦
有人用把口去支持香港
有人用行動去支持香港
方法唔同但係都係愛點解唔支持?
好撚多分化撚想子華死
敵人反對的.......你懂的
好奇一問,話時話

睇套戲,點解一定要表態?
純粹支持港人製作+賣樓拍戲唔撚得?
賣車賣樓去畫畫影相彈琴 有幾多人做到?
人地賣樓去一圓自己鍾意做既夢,咁都要表態?
唔支持咪唔支持,關黃唔黃乜撚野事?
我冇話佢係藍絲

不過我睇法係唔應該將佢加入黃色經濟圈

佢喺深圳靜咗七個月忽然間彈出嚟話自己本土 點都講唔通
達狗
秋前算賬都知佢一定唔係藍
可能有少少大中華膠,中國人站起來個隻
反共既人無可能唔支持,想賺支那錢一早就要自我審查,好似英皇呢d紅到發紫色
啱啊,我自己會睇兩次,另買五張俾學生囉
撐唔起黃圈畀人笑..
我地做返場好戲啦
佢棟篤笑反共+加唔係合拍片呢兩個point我覺得可以接受
再加上睇咗佢咁多年棟篤笑都知佢有一個電影夢
我個人覺得佢真係值得支持下
同埋真係要反嘅話而家實在言之尚早

如果黃子華最後真係奶共嘅我唔介意你bin我c
子華神我一定支持
聽到句 國家在殺人 已經有共鳴
即刻鳩衝
買畀學生囉
加油

我會post Facebook 宣傳
十年冇入戲院睇戲今次入硬
黃金經濟圈可以比多條路比唔奶共既藝員揀
仲乜9
Same
娛樂圈啲形象咁差罪魁禍首根本係間奶共英皇 奶到唔要面嗰隻
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
唔駛講咁多,所有人買飛入場睇啦
我都覺得佢唔會係藍,睇左佢啲野咁多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞