黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
飛鴿傳書好啲再唔係電報都應該好過snapchatsnapchat對60歲嘅人黎講唔係咁易用,陣間覆慢左又屌過
成日拎嚟比 比乜柒姐

黃子華啲棟篤笑一直以嚟係點大家知
藍定黃呀?

佢比中共dq 要賺錢咪改劇本就佢囉
人地有冇咁做呀? 藍定黃呀?

佢賣樓都要拍返自己個劇本
全香港演員 唔肯做合拍片 藍定黃呀?

佢慳budget 要去啲cheap地方拍你估佢好過癮
佢大可以拎中共dq 本土演員出嚟講眾籌
以佢號召力+個本土旗號實籌得夠錢架喎
香港水深火熱 九萬幾人出嚟呃錢洗
但佢冇咁做喎 係咪為錢心照啦

點解要搵其他人比?比較完你好撚過癮?
屌撚走哂啲人就好撚開心?

達哥 wfc 佢黃咪黃 藍咪藍
佢關注事件你又知佢開邊瓣?

On9 嘅咪收佢皮
黃嘅咪大力撐
唔出聲咪唔好理佢囉

成撚日叫人表態
咪逼撚死哂佢地囉
咪令到佢地自動變藍囉
係on9嘅自然會去撐警啦
係黃嘅自然遊行示威上鏡會出聲

啲深藍都唔見你地狙得咁落力

由佢依家嘅聲明 報章報導 佢往積
我起碼覺得佢係香港人
我會入場睇
Ching做過機燈未
講真,佢講太多咪盞連去深圳拍都唔得,到時戲都無得你睇。都係個句,推高黃色門檻,少個同路人有乜為
好心你條自閉仔容納唔到人哋嘅討論就好話人五毛啦 比d獨立思考大家 其實你周圍屈毛都係捉鬼分化嘅一種 你唔撚係分化撚?

等我示範cc台網絡糾察隊手段

你同cc台意見對立 = 「批鬥」
你再同cc台意見對立 = 「風向撚想」
你堅持要同cc台意見對立 = 「五毛」

合拍片有大陸人繼續贏
本土片冇香港人繼續輸
你鍾意啦
一撚定入戲院睇!
你支持黃子華無問題,但啲回覆可唔可以高質啲,佢澄清條片就係在fb出喎
鬥黃啦,鬥死淺黃同路人啦
agger啦,黃百鳴唔追擊,起到鬧黃子華,唔係5毛就係弱智
Push
繼續分化啦
人地係6月前已經籌備緊,人地都未屌你6月後先醒,仲懷疑人地係咪黃
去睇
真係好撚憎呢啲人喺度搞內鬥
又話兄弟爬山 支持下本土電影 又要俾人屌
啲多餘錢遲啲淨係可以留去買軍火送埋去班所謂手足屋企先至叫黃㗎啦
七個月連一句表態說話都冇都黃?

七個月乜撚野行動支持都冇都係黃?

佢除咗個名黃之外有乜黃?

連最低嘅門檻都達唔撚到

我批評一下就鬥黃?

你咁樣講嘢只會證明你老母生咗個唐氏綜合症嘅低能兒童
其實好簡單,岩既就去睇多幾次,唔岩既咪唔好睇囉.
客觀D黎講,佢賣樓都要拍呢出戲,係佢自己想完成個夢想又好,係唔想D手足失業又好,係點都好,個事實就係佢賣左樓去拍一出無大陸市場既戲.

以佢今時今日既地位,做talk show都搵夠退休啦,又唔使養仔女,一個人做自己鐘意做既野而去到咁盡,我覺得要respect佢.

佢係藍定黃?唔使討論啦下話? 你同藍C講佢係藍,你估D藍C信唔信? 而你同D黃C講,佢上深圳拍戲喎,佢肯定係藍啦. 可悲...
姐係唔計宣傳幾個月甚至一年出一個post都叫玩開fb, 咁一年煮一次野都叫大廚嘅

同埋你睇過段片嘅話都聽到佢係睇新聞見到話佢收好多片酬搞到資金不足先拍片澄清
咁你都唔好淨係駁啲低質回覆啦
[行動post] 國際版「五大訴求」正式上線!
https://lih.kg/1824789
啲資格撚好煩
你唔支持同路人就真係唔係同路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞