黃子華《乜代宗師》被「中共」審查DQ, 英皇撤資, 黃子華被迫自資拍戲

1079 回覆
2652 Like 26 Dislike
有大陸市場男女主角先有幾千萬身價,
而家收少個零ok?
其實今次賣佢單有咩所謂
咪做一次驗證囉
如果佢真係好似你咁講賺完繼續北上賺人仔帶動大陸經濟嘅話 我哋以後咪杯葛佢囉
定係你可以睇到未來啊
上次特工都收四千四啦,俾啲信心香港人
樓主置頂pls
自己睇完,會買啲單丁角落位
但套戲悶到癲
「有啲人係點努力都係成個低能咁無咩sense」
幾同意
我諗08奧運果時好多香港人果刻都有身份認同
本身英皇比錢 唔通唔入大陸咩屌
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
其實唔知點解咁多人未審先判 根本冇人知咩內容
黃唔黃係睇佢咩內容 有咩message 俾大家

自己會去睇一次驗證吓
第二次請冇乜能力嘅小朋有去睇囉 (有冇渠道?)
真,頂唔到完場走咗,但今次會照入場
最少入場睇兩次
如果唔係政治層面
唔好將佢歸納入黃色經濟圈
雞同鴨講冇結論
一班講緊點解就黎上映先出黎表態冇諗過人地幾多野做
一班講緊佢都表咗態仲想點
一班又講緊點解要返強國拍
唔同論點又整合唔到根本係一個唔會得出任何結論既post
其實係咪另類引戰post
唔講佢係咪叫香港人打救佢住
可圈可點

以前借政治talk show歸左佢黃邊無問題
咁佢係咪係影響利益大事大非黑白良知既六個月內人影都唔見埋?
點解?因為歸左邊就對佢無左好處
全香港都捧左佢上神枱
佢洗咩行返落黎突登歸邊影響自己
你問下班藍絲有無人叫佢曱甴
咁你就明啦
真係屌哂班話咩去深圳拍戲所以罷睇既人
其實邊到平就邊度拍架啦
有骨氣係咪可以當飯食
有政治取態係咪就代表咩都唔理 好似一間間黃店執笠跟住得到幾下掌聲就收皮?
冇付出冇了解就一味上崗上線真係惡過紅衛兵

財經台抽Ipo 9條毛 一句話抽完幫其他手足就個likelike
喔原來持本土班底堅持令佢地有工開就係忍痛奶共

咩叫黃色經濟圈 原來就等如圍爐取暖區
你叫任何一間黃店唔好用大陸豬大陸菜大陸食材
其實係咪又等如奶共 喔你地又好似扮撚哂冇野架wor

包容下
好心手足們可以唔支持睇戲
但可唔可以以大局去睇成件事
講好似咋 開talk show Kol唔駛好多成本咋
但真心為唔奶共而去賣樓去捍衛自己自由有幾多個?
只少睇2場
明明黃子華話預左蝕都屈9人R幫手
條友咪話睇唔睇隨意囉
即難食嘅黃店你都照食?
我而家食梗龍門啦
佢講左今套戲係講真假
我估係同今次運動有啲相關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞