正式宣佈香港政府已經放棄咗香港所有嘅年青人

293 回覆
1998 Like 11 Dislike
部份啦
睇地區,北區嗰啲真係唔知點算
冇真普選 就算換邊個做呢個政府都會係一樣
早就係啦,由以前開始幾時有益過後生仔?
咩野水電差餉減免,然後小學學費津貼之類既野,
有邊樣係益岩岩出社會又買唔起樓既後生仔?
新移民會幫到手賺錢同交稅?
個庫房無錢,哪有大白象?
只能夠講政府所有高層都係短視同無腦
其實政府冇放棄部分年青人,會優待一班新移民、奶共嘅人
已經放棄左好耐,唔係新鮮事!香港政府已經當曬香港嘅年青人係仇人。
一於攬炒佢老母!

鄧小強玩大濫捕,我地就將香港旅遊城市依個朵徹底摧毀
https://lih.kg/1806934
好多有錢既都準備緊移民
基本上有能力有資產既都唔會再留低
而家甚至剩係打開d轉手生意網
一大堆都係放手移民

再有錢d既 壟斷商場幾百個車位都可以一蚊唔賺打和放撚晒
幾十個物業寧願蝕少少走

有專業資格既 都寧願去外國做農夫
基本上留低既都係冇本事走同埋新移民
香港正式淪陷
攬炒
娶完隻大陸閪攞埋3粒星仲衰 當你condom用完即棄
離婚家暴搵社工搶公屋 十幾年嘅劇情
到時仲衰撚過單身 即係 係唔係都死
唔覺香港人排公屋會好快
我18開始排 都負緊40分
蝗這真係好想屌死佢地
港共個思維都幾on9 正常係紓解不滿 佢係你不滿所以懲罰你
中國大陸有的是人
所以我一直都佛系單身
唔會好似我同年紀既北上食女
寧願每晚睇av
係家用扣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞