個熱門似咩樣呀!同我推1.19遊行post

1566 回覆
721 Like 31 Dislike
星期日戰術post

每次沒不反之下港島行完&打完就返屋企根本作用吾夠大,所以應該試吓臨場吹雞夜晚18區開花,叫多啲和理非出嚟返自己區幫勇武做cover。

40萬人行港島 >>> 癱瘓港島經濟
18區每區3萬人開花 >>>癱瘓全港運作
邊個行動對政府同狗嘅壓力大啲非常明顯

所以用港島集人,行緊嘅時候即時吹雞夜晚返自己區開花。

理想就3萬,其實有3000就夠做,老實講只要和理非唔係返屋企食飯而係去自己區商場或者係街邊行下嗌下口號唱吓歌撚下狗就OK,手足睇情況自然自己識做。

打開嘅前線勇武手足同和理非諗清楚希望可以支持一下。

幫大家回顧一下點解港島陣地戰從勇武手足角度睇再唔應該係主導嘅戰術:

要記得就係因為我哋打七月兩埸港島陣地戰(21/7勇武上環陣地戰,28/7勇武中環陣地戰)覺得成效吾夠大,
八月頭開始變陣用港鐵轉埸打全港游擊戰,18/8唯一港島流水式和平遊行都只不過係比手足一個休息嘅時間。

可惜831後港鐵變黨鐵,全港游擊戰再難以執行。
失去運兵工具,九月再次回歸港島陣地戰做戰術主導。

又打完九月三埸大型港島陣地戰(8/9民間自發美領遊行,15/9民陣吹雞港島行街,29/9攬炒巴吹雞反共遊行)之後依然覺得成效吾夠大,
十月頭先學識變陣用多區開花戰術(1/10民間自發國殤,2/10 - 11/10因為開實彈同緊急法激起勇武18區晩間裝修,13/10SUCK吹雞罷鷲18區開花)
同九龍陣地同遊撃戰(6/10民間自發港島九龍兩邊行,12/10民間自發九龍遊行,20/10民陣吹雞九龍行街,27/10民間自發九龍遊行)
做戰術主導。

2/11回歸港島戰依然慘敗。
3/11民間自發七區「行街」,8/11-9/11 周同學去世激起勇武18區晩間裝修,10/11民間自發「八區開花」有更大效果。
11/11黎明喺結合十八區開花同全港游擊戰嘅新戰術並由朝頭早開始執行,效果明顯係抗爭半年來最大。

12月8回歸港島戰沒用。
和你shop雖然比便衣戰術破解但係起碼有少少效果。

1月1回歸港島戰沒用。

結論明顯喺多次單純港島戰得出成效唔大,混合其他戰術如多區開花效果會比較好。
幫手推
繼續推
Push
新年前竟然冇和你shop
https://lih.kg/1826947
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞