fg買錶 求介紹

409 回覆
3 Like 109 Dislike
真,香港地隻錶唔過廿都談唔上show off, 一般工薪階層都係買幾到十幾萬,過廿係一條界線。
Tudor bb la
二十萬我可能要儲兩年好耐
會唔會俾人話抄rm架
有冇網站可以睇
Ap watch can show off?
Franck muller望落好貴
好似低人一等
有幾正?可唔可以說服我買?
Apple watch算啦
返工唔係好睇到電話
Wtsapp可以靠隻錶睇住先
Yes,而且好young

利申主要戴ap
Ap ho cool
其實我分期都買得起嘅,但係我驚俾人淋紅油
https://m.zenith-watches.com/en_en_m/collections/defy.html

有個friend本身係Tudor fans,自從買咗zenith之後就冇戴過Tudor
我想要有質感嘅機械錶
買隻2手綠針,又停左產。
應該唔會輸先
大概幾多錢?咁花睇不睇到時間㗎
大把人戴ap啦

Royal Oak offshore chronograph 廿萬就有

ap比你嘅自豪感同優越感係勞無法比擬
其實呢雖然LV唔係做錶起家,但係LV做錶d功藝水平應該高過曬你上面講個d牌子
3萬6至5萬就冇計時

計時就5萬5至10萬,視乎材質、顔色
個人而言,玩錶就好少睇時間通常係欣賞隻錶嘅工藝、設計
越貴ge錶越唔係要黎睇時間嫁
你估d女人戴幾十萬一隻鋪滿鑽石ge 錶會睇到時間咩
有冇會係24chrome買錶
定純粹參考下價錢
cartier都唔係出名錶,反而近幾年montblanc錶出名過cartier,每年sihh都上大電視,熱度其實高

richemont自己主谷montblanc 錶,ceo係積架,師父係積架,mb自己收購左百年錶廠minerva,反而cartier仲拉拉雜成軍過佢,richemont谷錶谷mb好明顯,反而唔洗谷呢範啦

同埋cartier啲錶款真係舊得濟,連dress watch都稱唔上普通人難carry
人唔笑狗都吠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞