[年經] 2020 日本櫻花 集中討論

306 回覆
11 Like 7 Dislike
酒店book咗可取消嘅
反而機票未買
想睇定啲先 唔知遲啲會唔會全球大爆發
想問book哂野黎緊3-4月去既巴絲
如果到時出入境都正常
諗住照去定cancel?
上年買左無諗過支那肺炎大爆發,
諗著照去 留係香港咪又係要出街
利申 3月中去大阪+東京
少淆 花期應該好多內地人去
如果到時出入境都正常
上年買左無諗過支那肺炎大爆發,
諗著照去 留係香港咪又係要出街
利申 3月中去大阪+東京

原本都想搏下照去
但我4月中應該凍過水
諗緊依家cancel 定睇多排睇下爆成點先
唉 我都係好早book左 本身仲期待緊好灰
如果到時出入境都正常
少淆 花期應該好多內地人去

越等越淆
睇怕都係cancel多
建議各位去遠少少冇咁多人嘅地方, 東北, 北陸, 長野, 山陰山陽, 人多過花都係影唔到靚相㗎啦~ 冇話一定京都東京嘅櫻花就一定係全日本最靚
Book咗3月尾 希望唔好cancel喇
我都係
book咗3月尾
傳染病cancel行程係咪有得claim旅遊保險
【連儂牆】元朗西鐵站看「文宣」遭多人揮棍圍毆 6青年受傷送院
https://lih.kg/1853160

721再現 唔可以比佢沉
我2月中都要去
三月頭去大阪,而家望佢唔好封關,最多去到日日笠罩
2月中東京
今日日本有無新增個案
三宗
而家總數有20宗確診
日本成田機場另設通關口 嚴檢中港澳旅客
https://lih.kg/1856029
好似都係包機接返去個班人? 無本地新增?
最近一宗本地好似都已經係奈良個巴士司機
日本今天起加強入境管制,除了拒絕來自中國湖北省的外籍旅客之外,成田機場也劃出專用通關路線以和其他旅客區隔,搭乘中國、香港和澳門航班入境旅客必須經由專用通關口,由檢疫官逐一測量體溫並檢查是否有異狀。

4月睇黎有機會已經封關
希望本土保持呢個數

god bless Nippon
最驚係日本突然禁晒所有中港台澳人士入境
始終香港同大陸咁近
正常都會禁啦
櫻花期有幾多中港澳台人會入境唔係唔知
冇理由仲比咁多人入黎播毒
無錯
安倍唔係香港果柒婆
佢唔會咁on9唔封關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞