狗:請梁凱晴議員不要就治安問題致電警方

567 回覆
1641 Like 47 Dislike

#無警時份

在剛剛1月11日晚上約9時45分,有人持牛肉刀衝入宜安街『執笠倉』,走上二樓片刻後快速逃去,令在場顧客及店員受驚,幸好無人受傷。梁凱晴亦剛好在數分鐘前到該店購買文具。

凱晴就事件折返店舖了解,得知職員已報警求助,凱晴亦致電秀茂坪警署希望了解詳情,同時就最近觀塘各區日常巡邏警力嚴重不足和劫案增加表達關注。

由於秀茂坪警署電話極難打通,凱晴與康樂區陳嘉言議員 陳嘉言 Chris Chan 商討後,各自嘗試致電警署希望盡快有人接聽。結果凱晴受到電話上警員極不禮貌對待,警員以惡劣態度敷衍,命令議員不要再就事件致電警方,然後立即掛線。

回應市民對社區罪案的查詢是警員應盡之責任,我們對警方處事的敷衍態度表達極度遺憾。我們期望在日後觀塘區議會的保安及政制事務委員會上,跟進觀塘區警務人員的基本責任問題。

正如以上所說,在近期警力不足的情況下,請大家出入小心,注意安全。🙏🏼🙏🏼🙏🏼

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=457949498423175&id=324089788475814
有個留言話要成立月華騎士團保護梁凱睛同市民
唔通話你聽係我地做既咩
on9
對家請黑社會搞黃色經濟圈啦,遲下應該好常見,再賴係示威搞到狗力不足
班狗想每日都重演721
仲話加人工 糧你都咪撚出啊 死黑警
冚家產啦
其實需要民間自衛隊
下次記得錄音
呢樣嘢値得文宣,中立同淺藍會轉軚,狗連本份都唔做
警員以惡劣態度敷衍,命令議員不要再就事件致電警方,然後立即掛線

比我就玩大佢,即刻port鳩條友
跟住叫秀茂坪警署上區議會度質詢
下次要話有班黑衫人拎牛肉刀先會嚟
幫手推呀大家
狗改不了吃屎
港共走狗無講錯
正一食屎狗 野又唔做 叫加工 殺人放火強姦打人私刑呃OT
死全家落地獄啦仆街打靶
就制度內搞鳩呢d弱智散仔
警務維持治安唔係寫落幼稚園書到架咩?
係咪要改版警務只係製造大茶飯?
錄音然後投訴監警會 監警會唔理告上法庭
點樣可以保護佢
黃店愈來愈危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞