粉嶺有人嗌救命疑似俾人開槍

1435 回覆
970 Like 8 Dislike
一係就收埋左屍

一係就要運走

最好先包圍後攻入搜證
[Twitter要人!] Luke de Pulford正跟進英領事件 https://lih.kg/1820092
所以大家明點解成班人消失左
根本係比警魔殺左
到而家都未有媒體報道
呢個po真係要推
上面仲要有兩隻疑似五毛留言似知內情
希望係真係純練習
Pish呀
解釋啦唔好話人抹黑你呀死黑狗
小心mon po狗上來帶風向

又演習又剩
咁閪多五毛黑警係到帶風, 屌你老母閪連狗
對家出得風向毛
及後有大量防暴係附近

證明一定有市民比香港警魔殺左
帶咩風向?
咪講左唔尋常囉!
下下都話人mon Po 狗,
同出街捉鬼有咩分別?

PTU 隔離就係露天停車場、足球場、巴士站,
夜晚7點零呢d黃金時間有槍聲有救命聲但無人知咩事咪 唔尋常囉!!
警察演習 以前一般PTU會喺工業村做演習
不過自從六月到而家 都冇再喺工業村做過
可能安全問題搬去第度做

就係導向黑警有可能係民居附近演習呢個講法
push左先
理得係演習定乜都好 要推到啲狗出嚟交代
有冇傳媒可以報下
警隊持續失控,粉嶺嘉福邨管理處上周五(13日)貼出通告,指警方周一(16日)在屋邨訓練演習,惟居民批評管理處從未諮詢「就畀咗幢樓出去」,擔心警方會「無啦啦放TG(催淚彈)」。

該通告於上周五(13日)發出,指警方於周一上午8時至下午6時,在嘉福邨範圍、福安樓、福樂樓天台及後樓梯等地訓練演習。《蘋果》以居民身份向物業管理處卓安物業顧問有限公司查詢,該公司表示今日下午有數名警方人員進入邨內,承認警方早前聯絡他們欲於邨內進行演習,管理處諮詢過互助委員會意見後,便發出通告及通知房屋署有關安排。
粉嶺嘉福邨居民邱小姐接受《蘋果》查詢時表示,周末才看到有關通告,認為管理處通知居民的時間過短,「唔少人都覺得好突然,得好短時間通知,冇通知過我哋、冇問過我哋意見就畀咗幢樓出去」,更指有不少居民「都有少少驚」。

邱小姐表示,周一早上約9時出門時未見警察身影,但她認為「最驚係唔知佢哋幾時出嚟」,她表示不少居民都擔心警方會在邨內作訓練以外的行動,「唔知佢哋會唔會無啦啦查人身份證,又唔知佢演習會唔會放TG」,更指「冇啲咩覺得佢哋做唔出。」
另一居民劉先生則指,警方過去亦曾於嘉福邨附近演習,而近日則未有聽聞會再進行演習。他認為,若警方有秩序演習,不會構成恐慌,反而近日蒙面防暴警多次於商場出沒,令街坊人心惶惶。居民謝先生同樣表示,沒有聽聞警方於邨內演習的消息,亦不見管理處張貼通告。謝先生指,嘉福邨與機動部隊總部僅相隔一條百和路,質疑演習棄總部,而選擇於屋邨梯間及天台進行的目的及意義,若演習傳言屬實,將對居民帶來極大滋擾。
Tui
總之入埋黑警數,仆街又殺人!
極度懷疑啲狗係想借演習掩飾自己殺人 一時演習一時殺人咪冇人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞