【還原】國難忠醫被消失事件

1273 回覆
1923 Like 7 Dislike
國難忠醫被消失記者會

國難忠醫幫咗咁多手足,好撚心痛!!!!救人都唔放過!!!!

關係:
細牛醫(國難忠醫創辦人)
林鄭都係咁 (化名:肥仔)(國難忠醫另一創辦人)
豬仔(化名)(林鄭都係咁 嘅roommate)

——————————————————————————

細牛醫(國難忠醫創辦人):
另一創辦人(林鄭都係咁 化名肥仔)消失左
1月8號 凌晨十五分同 林鄭都係咁 仲見緊面
之後 林鄭都係咁 經皇崗關口 番廣州 因為在廣州中醫藥大學讀緊書

Tg一直有同 林鄭都係咁 聯絡開

1月8號
一直有同 林鄭都係咁 傾計 語音對話
最後閑話家常底下突然係張床彈起身話要開門 輕快步伐下去開門
有錄音錄到腳步聲同開門聲 之後就搵唔番佢

1月9號
下午3點
林鄭都係咁 在未經 細牛醫 同意下將一個新人add左入醫師group
(平時add任何人入group都要雙方同意)
add完新人 林鄭都係咁 冇講野
新人都冇講野
細牛醫pm過新人 都係冇覆過

晚上8點9
細牛醫 收到自稱係 林鄭都係咁 嘅roommate嘅同房 (化名 豬仔)嘅 message
細牛醫 認識豬仔的

對話如下
豬仔:你係咪在線
細牛醫:我係度
豬仔: all moning on live(全部人在線被監控)唔好輕舉妄動 否則佢(豬仔 同 林鄭都係咁)兩個會有危險
豬仔: Ghost everywhere (周圍都係鬼)
豬仔: Don’t tell anything via Internet
(唔好透過互聯網講任何野)
豬仔: no more pig son
細牛醫:safe?
豬仔:no
細牛醫:咁肥仔(林鄭都係咁)呢
豬仔:國安
然後 豬仔 account就del左
唔知到底係咪豬仔真人 因為有合理懷疑 豬仔同 林鄭都係咁 電話已被爆/在任何監控下打出message

1月10日

早上11點半
豬仔用另一個account搵細牛醫 聲稱自己係豬仔
細牛醫用自己方法一串喑語試豬仔
豬仔 秒覆亦答到
認證是豬仔本人
佢話 自己被扣留24小時 已經放左 來報平安
細牛醫問 咁肥仔呢(林鄭都係咁)
豬仔:行政拘留

事態嚴重 所以搵左 林鄭都係咁 媽咪
媽咪原來一星期都搵唔到 林鄭都係咁
所以搵左楊大狀 (楊岳橋)幫手

細牛醫 個人心底說話:
國難忠醫是純白的channel
好少會出現醜聞/反面新聞
一心只想幫人
大家有受到國難忠醫幫助的話 都會知道醫師一心醫人
其實一心提供人道支援 點解要比人拉
咩原因要被人拉 諗唔明

曾經受醫嘅大人小朋友唔使擔心資料外洩
資料會被另一file儲存
唔會被人破解
所以可以放心

林鄭都係咁 媽咪:
星期日(1月5嘅)腰痛搵 林鄭都係咁 醫 醫好後媽咪番屋企 林鄭都係咁趕住番廣州 要番醫院做野

媽咪同 林鄭都係咁 一直關係好好 平時日日whatsapp
但當晚番到去冇聯絡媽咪 一直連續幾日都係咁 幾日都搵唔到佢
連續兩日都點搵唔覆
直至細牛醫今日搵佢

中共幾撚時死!!!!

Source: 黑警濫權實錄channel
https://t.me/popomisconduct
唔好再問點解佢要上去讀
就算係香港個3間U讀,都一定要上去實習
Twitter組24小時keep住更新
幫手retweet
㩒入👉https://t.me/TwitterHelpBot
然後打 /task 攞任務
https://www.inmediahk.net/node/1069878

「國難忠醫」成員廣州被捕 扣留逾40小時仍未獲釋

https://www.facebook.com/710476795704610/posts/2768806876538248/?d=n
推上去
番工撚多謝文字轉播
救人呀
up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞