ROG phone 2 討論區 (3)

205 回覆
1 Like 3 Dislike
會唔會係你經常去嘅地方。
任何台都係收得唔好呢?
基本上都係油尖旺
7月出3代
好期待佢公佈個spec.
呢次肯定會買行。

水機想升級好煩。
咁唯有攞去整
上星期買左8gb版, 但係買返尼已經係國際版1910.44,如果要更新,係唔係得手動
Asus幾時會有發佈會?諗緊Xperia1mk2/ROGphone3
你應該係買咗支那版改firmware機啦
為免影響你既使用心態,我勸你咪翻轉睇機背d字啦
根據gsmarena消息,今期RoG 3同2一樣,最終都係會出3個容量版本,
首先12+???會係支那特供閹band版,
跟住16+512會係先行限定標準(國際)版,
最後會再向特定市場/經過一段時期就會出16+1TB全band終極版

https://www.gsmarena.com/asus_rog_3_specs_and_photos_appear_in_tenaa_antutu_run_reveals_overclocked_snapdragon_865_-news-43782.php
你真係要即時用5G既話,咁無辦法最快一定係買mark2啦

但其實你唔介意等可能因為不穩定供貨而到致出現延遲入手既話,
我係絕對會叫你等RoG 3,因為散熱問題將會嚴重影響5G機既CPU clock同扯電,
當XPERIA1 mark2仲未有個香港室外環境使用包膠,係好難判斷是否可以幫襯罪大
睇到3代嘅預想?spec.
真係冇咩意慾去換喎。。。
求其升咗粒u,加多啲ram。
充電可唔可以快啲。
個moon可唔可以用好啲嘅。
隔咗成年,就係改啲咁嘅嘢。
俾我嘅感覺反而係倒退咗。
定係2代走得太前?
有啲失望。

大家點睇?
2代個ui唔太好,又唔夠順,好多細bug位,特別係成日待機再開果下都等好耐/無反應....
最想佢改下依樣野就真
咁如果個os改善到。繼續用2代都可以玩多陣。除非真係好想用5g。
真,其實2代都好夠玩
個os改得順既3代我覺得係賣點
Os改唔順既2代係敗筆
要換過班寫os友仔先得
希望三代鏡頭有OIS
想問下 爆mon
後面玻璃裂咗,盞X燈唔着
係香港應該去邊整
你喺邊度買呢?
細鋪嚟
咁應該都有保養架喎。
我都想問下
有無巴打試過爆背玻璃,有保養,維修要幾錢左右
我唔知有無得淨換背板,因為我部一代係前排爆🌙,
背板只係近住透光位有少少花,但都係要成set換
($2380-過保$180=2200)

照推論若果有得淨換背板應該只需3位數
維修中心係邊頭?
大約攪左幾耐
報價1~2日(只要求整🌙1日)+最多3日
(以上5天工作週計)

基本上得返荔枝角royal club原廠,我唔信夠膽寄順豐維修
明白曬
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞