勞力士無止境 (Rolex/Tudor)討論區 23

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
睇黎都多巴打買白金
我決定今年考到自己想考既野就入手
上過手 真係好撚正
女仔戴藍面其實都好好睇架
全鋼YM
都係GMT果隻拋光帶
不過係問你用後感既依兩日個扣位已經花左一大條
去睇吓雙紅幾錢
細花痕實有,覺得唔順眼咪買cape cod自己執執佢,深嘅就無能為力
咪覆個條on9仔啦
正經討論返
沙士圈難唔難排?
撈運動款唔識人AD walk in排嘅話,有難度,不過唔使錢嘅咪照排十間八間
咩叫有難度直頭無可能係香港
ds仲有少機
db就應該唔洗諗
咁世事唔會100%嘅
ym除左大面
唔知點解其他size望落去好女仔
其實好適合女仔戴
我都算得YM 40 女仔帶都ok, 我自己就試過40藍面,好過灰面,最後老婆買左灰面
好撚煩上面條友 做乜鳩
屋企人話買隻40mm YM玫瑰金比我
但岩岩畢業覺得自己襯唔起
又覺得好似攞去學下投資好啲
好似好少巴打曬YM
ym除左大面
唔知點解其他size望落去好女仔
我都覺得YM 40 女仔帶都ok, 我自己就試過40藍面,好過灰面,最後老婆買左灰面
我啲錶以前全部AD買嘅,行入去就有,仲有折邊使排,就算早3、4年前我買最後隻綠玻璃藍面,嗰時黑十,盲十,綠針、金鋼綠針、ex1 369、ex2 大白橙大黑deepsea,YM等等,都係冇話排嘅,我記得想買隻ex1 369嘅,試完覺得一般,先試隻綠玻璃,之後就買咗佢,369當時噏吓都95折

而家部份運動款鋼錶炒到貴過貴金屬錶,只能夠話市場係咁,正常計撈自己排位同成本都係貴金屬錶高啲嘅

以勞力士年產100萬隻錶,就唔明點會求過於供,某啲系列受歡迎嘅點解唔將產能調過去? 反而Grand Seiko年產35000隻,一啲都唔難買
你都識講早3,4年

識嗰個已經冇撈,全部換咗人,而家一樣係唔識,我隨意行入就腳嘅AD, 東X,馮XX,周XX都買過
你有買野record 應該無問題,唔一定要指定sales 吧
sor,真係幫唔到手,我都冇點留record嘅,以前東X就有個熟啲買過2次貴嘅認得嘅啫

老實家陣自己去買都要食炒

等沈大師指路搵多d 算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞