幫幫手,請還押手足過年食好啲

692 回覆
609 Like 16 Dislike
琴日見到有另一個巴打開Post請眾籌畀寶寶食飯https://lihkg.com/thread/1813921/page/1,我諗起早幾日係荔枝角探手足果陣佢知道就黎過年,好唔開心,佢已經係裡面過咗生日同聖誕,仲要過埋年,面臨緊未知嘅刑期,我之前都請佢食過兩星期私飯,但我都係打工仔,無辨法支持太耐,希望巴絲可以請手足食個私飯過年食好小小,眾籌成功後會後補返收據。
我都有同琴日個POST嘅樓主聯絡過,佢都答應會夠額之後會幫埋我,但因為就黎過年,而手足申請食私飯都要接近一星期時間,我怕麻煩得樓主黎已經過年,咁手足新年就得返雞脾仔食...

https://gogetfunding.com/%e8%ab%8b%e9%82%84%e6%8a%bc%e6%89%8b%e8%b6%b3%e9%81%8e%e5%b9%b4%e9%a3%9f%e5%a5%bd%e5%95%b2/

講大話死全家,生出黎都代代為奴為婢
有咩想知手足係入面嘅生活係點,我都可以講吓畀大家知

另外新年問咗懲教果邊可以寄30張新年卡畀手足, 我想代收集一部分寄畀手足打氣, 可以TG影低畀我再印出黎貼落返張卡度寄畀佢@writeletteraddoil

係度麻煩咁多位巴絲, 光復香港 !
琴日我同某巴打聯絡過知道遲啲會搞個集會支援被捕手足,到時時間落實後大家一定要出去!!!
Push
Push
Push
Push
Push
Push
Push
係呢度我最多可以畀大家睇到咁樣
以下係我同手足媽媽嘅對話
Push
Push
Push
Push
搵區議員幫手係最好 可以一次捐一舊錢唔洗煩
好呀 我試吓聯絡吓 唔該巴打
可唔可以搵埋區議員手足一齊搞

搵1~2個落名開眾籌可以增加可信性

大家捐都捐得安心d
我見到第個Post樓主都係咁眾籌 我一時心急想幫手足無諗過可以搵議員
但我想問吓如果搵議員我應該搵手足住果區果個議員定係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞