有無2019年fg 搵工搵到好灰

1001 回覆
74 Like 7 Dislike
Marketing 公司、係佢office做左成日task、但做啲野好學術、完全覺得自己能力不足
Marketing agency,但係做internal marketing、content marketing 果啲、A字頭公司
黐線 69 71 721都係禮拜日或者假期 同返工有咩衝突
612更加好多ol著住高踭鞋抗爭

除左85同11月中有幾可日頭開花

呢位 前線 好似連啲日子都未記清楚啵
你講我定佢,佢話第二日要返工唔會留守全日喎
根本陣地都無打好耐,講春咩
返工就係逃兵,講到全部人要比人拉埋先得
根本無人講過全職抗爭係on9,藉口只係話有心搵6月前都搵左姐
自己都未諗到搵咩工講西呀,抗爭唔洗食飯咩

藉口黎既啫,好多fg 6月之前已經搵到工

係啊
咁69 612 71 有無得留守全日呀?
第二日要返工 721會唔會入元朗救人啊?
閒日一至五日頭開花有無去打啊?
第朝要返工仲會唔會夜晚留守啊?
藉口 freerider做逃兵自私去揾錢仲聲大大 藉口

我已經進入咗你講既最後階段 但未諗到想做既係咩工
上網搵industry report, content writing果啲
有公司開始放無薪假了
唔想再有手足被黑警自殺?用呢4個apps!
https://lih.kg/1864933

借個位嚟

請大家幫手正評,lm,避免沉底
講佢啦 我quote 最後個回覆姐
我唔否認有返工會放少左時間抗爭 但唔好講到返工就代表free tide
依家罷緊工啲醫護之前都有返工啦
根本就係各司其職
有工返嘅咪罷工 捐錢 禮拜六日先出
無工返嘅咪街頭抗爭 做自己可以做嘅嘢

咁都要分邊個出多啲力呀?
free ride真係難聽過粗口
照佢咁講,可以屌晒所有同路和理非
仲要咁多人正皮佢comment
講到自己係為左全香港人咁,轉個頭話自己未諗到想做咩工
抗爭未完架喎,佢入黎呢個post做咩,
想free ride搵銀?
phone in 點解會覺得自己收皮?
想知大家依家都係keep住搵工?
搵緊
19fg,年頭grad即刻番工
終於捱夠一年可以轉工
垃圾degree13k文職照唔照殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞