日木另類或地下偶像集中討論區(12)あげおめことよろ!

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
上回腰斬

呢個post係俾大家討論地下或者另類嘅idol,所有除咗出面已經有post嘅idol group都可以傾,或者你有咩group想介紹,都可以嚟呢度講。
——————————————————————————
Q&A:
Q: XXX可唔可以喺依到講?
A:如上,只要出面冇post都可以喺到講

Q: XX歌手真係好正!
A: 日本偶像(アイドル)與一般明星有異,俊男美女歌手於日本並唔叫偶像

Q: 咩叫另類idol?
A: 另類就係非主流,而日本idol嘅主流就係王道系又或係キラキラ式嘅idol,所以任何唔係王道系嘅idol都係另類idol

Q: 咩叫地下idol?
A: 叫地下係因為地下idol 一般都喺livehouse表演,而livehouse經常都設喺地下,並唔係尺度低或者唔見得光嘅意思;另外一般無major label(sony,avex等)管理嘅偶像團體都可以稱為地下(或獨立)偶像

Q: 咁地元idol呢?
A: 以所在地區為演出中心,甚少去其他地區出show;或以所在地區為主要image嘅idol

Q: 日本偶像係咪都係靚妹仔着裙唱歌跳舞?
A: 日本偶像有好多種,有Metal風,王道風,Rock風等等,而根據唔同嘅廠牌、所在地亦有唔同嘅風格,緊有一款啱你心水!基本上你諗多嘅genre都會有
——————————————————————————

無人講嘢tg gp:https://t.me/joinchat/GOa7uw4qFBnr3UsCW17YAQ

官方Facebook page: facebook.com/hkalternativeidol
地下偶像之神ふみみ保佑:
2020年,信者場場神現場,張張好對應
新年願望係做白毛mk
https://youtu.be/x8p0FyiNOWY
又開返呢邊
吸人氣
Lm
hi
都係冇新人入黎
沉左幾個月無計
c3都冇左,今年幾難搞
染過,超難keep+頭髮爛到仆街
白色真係玩自己
一齊再染
留名
GANG PARADEからカミヤサキが脱退、最終ステージは中野サンプラザ
https://storywriter.tokyo/2020/01/03/2493/
套講idol既新番幾好睇

咩名嚟
有睇
推開啲內向妹子幾有共鳴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞