[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (28) 現役4人 1月回歸大發

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔通今次冇舞曲?
想睇大爺跳舞跳得唔齊呀
幾好呀
多謝個編曲家
應該唔會再有跳得好勁好似SAD SONG果種類型既歌架喇
嗰首係佢地入社第一首錄既歌盲估應該係BIGBANG剩落黎
Something special 舉下手都好
聽左啦
真係好80年代
令我諗起將冰山劈開
水晶男孩迎接新開端 迷你一輯預告曝光!

https://www.koreastardaily.com/tc/news/123404

睇黎水晶既官方標誌會換新
不過好似某D品牌

@BeJekki_FOREVER水晶團站

水晶男孩公開了部分新歌,對新專輯的期待感越來越高。

YG娛樂10日下午4點在官方博客上公開了水晶男孩新專輯主題視頻《SECHSKIES - THE 1ST MINI ALBUM CONCEPT VIDEO》。

視頻中,殷志源,李宰鎮,金在德,張水院,四名成員在隨風飄起的透視窗簾間尋找著什麼。成員們模糊的感性演技,營造出夢幻又神秘的氛圍,刺激了觀眾們的感受。

前奏抒情的流行聲音給人留下了深刻的印象,平靜的鼓點彷彿喚醒沉睡的感性一樣,輕輕拍打著胸膛,讓人不由自主地側耳傾聽。 再加上"我有話要說,我來找你了"的歌詞似乎很平淡,將悲傷的氣氛極大化,使得這次主打歌會講述怎樣的故事更加讓人好奇。

一直以來,水晶男孩通過多樣化,集約化的音樂活動吸引了大眾的支持。 加入YG之後發表的《三個詞》《BE WELL》《Something Special》等橫掃各大排行榜,甚至連過去的熱門歌曲也同樣地受到關注,證明了第一代偶像的潛力。

重組為4人組的水晶男孩將於28日發行新迷你專輯,時隔2年零4個月再次與大眾見面。 為進一步提高完成度,水晶男孩比以往任何時候都更加精心準備。 通過更加堅實堅固的新專輯,讓冬季歌謠界更加豐富,期待能讓聽眾們感到溫暖。
乜姜生唔係同佢撇清咗關係嘅咩
好想知啲姜飯點兜
我諗起不羈的風
?????
上次第二周冇得投票
德兒ig story更新
羨慕佢條腰

硬係覺得怪怪地
企到好迫影到好hea
雖然好chok
但係大大企前左好似key圖咁
YG 啲美工同CODY死Q哂
呢排都唔知搞乜
個頭又唔知點啲衫又唔知點咁
個氣氛好陰沉咁
明明我之前睇飯拍 個髮色都唔錯㗎
張相唔知想點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞