由今日開始大家可以用返淘寶了!!

896 回覆
2751 Like 289 Dislike
如果你到呢一刻仲有食M記 可唔可以講吓你嘅理由?
https://lih.kg/1801518
呢個post負皮仲多過正皮 然後樓主比人屌返做離地撚
有冇人解釋下點解屌人用淘寶同屌人食m記嘅正負皮差咁遠
佢哋食m記嘅原因:

方便
24小時
附近冇黃店

大家咁多理由咁多藉口去幫襯中資
咁唔爭在用埋淘寶啦
要戎m記可能真係幾難
但而家開始咪盡量食少啲開始戎囉
搵一堆藉口令自己心安理得繼續食M記仲屌返人轉頭係咩玩法
用淘寶嘅人終於可以大聲屌返啲人離地
唔好淨係負皮 解釋下
等等 搬緊個龍門過黎
一向用緊淘寶支付寶
覺得冇問題
d人連PayMe 都唔用太極端了
係離地,你出街買嘅野都係人地淘返黎,尤其係深水埗
我都認得你個名啦收皮
等緊樓豬開24小時連鎖黃色快餐店
我會盡量少買made in china 嘅野
原來m記係必須品
有冇人解釋下點解屌人用淘寶同屌人食m記嘅正負皮差咁遠
其實m記最賺錢嘅唔係啲野食,係員工
一個餐賺你幾蚊,兩三分鐘出個餐
人工又唔係高點解咁能打on9做m記
要戒真係難

但唔代表你乜都做唔到,盡量食少啲,每次想食,搵下有替代品就食替代品,用盡你方法減低你喺M記嘅消費

而唔係因為戒唔到就合理化自己行為,繼續好似以前咁想食就食

如果你話要反共,係咪連電話都唔用?反正啲parts都係assembled in China。我都覺得冇可能,但喺你可控制嘅範圍內你係咪真係盡咗力,你心裏有數

連食少啲MK嘅決心都冇,好唔好意思將時代革命掛喺口邊
你試下開post問黨鐵大把逼於無奈撚屌你
多中學生返
咪就係等你加入個market,打破壟斷市場
根本開呢啲就無撚謂,志在搞分化

咁得閒討論呢啲不如推下文宣,自己食多幾間黃店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞