Sony真無線豆豆 WF-1000XM3 (5)

1001 回覆
6 Like 10 Dislike
跟足哂啦都係無用
當打 3隻 Sony Model 都用梗

夏天真係接受唔到 WH-1000XM3 出街,呢輪又無得飛,直頭入番盒收埋唔用住。

講隔音降噪佢真係最正,冬天就出街無所謂,依家咁嘅天氣就......咪搞。

--------------------------------------------------------------------------------
WF-1000XM3 - 可能真係唔適合我用,成日都跌,同埋降噪唔係真係好明顯,試咗好多粒耳膠都係咁,隻嘢長時間出街嘅話,啲電又唔夠用,真係3個鐘鬆啲就要叉 (拎過返SONY CHECK 佢哋話電池正常喎),買咗 WI 後都係收埋咗唔用。

---------------------------------------------------------------------------------
WI-1000XM2 - 玩咗無一個月,駁電話用多,個藍芽距離都幾遠,不過暫時試唔到大干擾嘅地方。

有 Sony A-105 Player 但係少駁嚟用,無乜點試佢用 LADC 個距離要打幾多折。

降噪表現唔差,連埋隔音係 3款嘅中間,另外電量都OK,當然如果你要搭飛機飛十個鐘,可能應該唔夠電,不過有排都試唔到。

講電話通話質數,WI 係最好,WF 同 WH個設計,點都唔夠WI 掛住個MIC 在口邊附近好,依家戴住個口罩,條MIC 在口罩外,對方都聽得好清楚。

WF體積來講,電量都算細
應該可以要加大粒電池
我用到6,7個鐘
諗住買M3 音質好似最強
入嚟睇下review 你地狂斷又connect唔到又得單邊又疾
MTW2音質應該好少少,不過價錢同個app就
用得 WF 就返唔到去 WI 既聽診效應
WF 個效果,對我嚟講係垃圾級。

WI 聽診我又唔係太覺喎,以前用 WH 坐飛機用有線,自己配啲粗 Audio 線駁 iPhone 或 music player ,個聽診係好勁,一郁條線就聽到。
WF我又唔覺垃圾,配Spiral dot耳膠個人感受都有WH 7成功力
WH同WI夏天用都係太熱
我當初都係因為音質上咗賊船,估唔到隻野越更新越伏
我都係咁諗
唔驚中機王咪買 驚就唔好買
大把人都係無事 我就無事嘅
WF除咗NC同Ambient Sound會爆風聲之外 其他野我都冇乜投訴 可能我要求低
通常有事先上黎屌
冇事既咪開心使用
淨係試過喺mk同啲多人商場斷過
粒豆戴得實 降噪效果差好遠
試過一兩次connect緊iphone轉去notebook之後左邊死咗機
係,但有時手機熄藍牙重開都得
新app connect手機慢好撚多
$1600 買左兩個月,$700賣左
係咪賣得太平。。。
覺得自己蝕左
700點解要放
去sony試左
個anc唔係好得
減得50%都無

等佢技術成熟啲再買
software bug 嚴重過一切
係隔音幾好
但死穴係行兩下就掉左黎
幾靚音質同降躁都冇用
試過好多次係街汁耳機。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞