絲打們點整指甲?咩款?(13)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
其實每部電話睇同一張圖都會有色差
同埋每個人對顏色既敏感度都唔同
佢睇可能覺得已經99%似
但人地睇可能覺得唔夠似
佢話佢調到差唔多一樣唔代表事實真係差唔多一樣
有冇絲打有咬甲做過矯正?
上網搵完做咬甲矯正都係要做水晶甲
但香港好似冇乜地方做到
有呀
我一開始係hard gel extension 開始 (因為都係冇水晶甲)
做左三次以上就可以全真甲轉soft gel
不過出面有nail artist 會叫你keep住做hard
我發現hard or soft既長久度其實係睇個甲師點幫你鋪gel
鋪得差hard gel都好似斷
無咬甲但做過hardgel鉗手指矯甲六次之後keep住做咗大半年hard gel,依家甲邊直晒無扇甲
不過甲床生長都係極慢,咬甲底做矯甲效果會好明顯
已經好咗好多喇
我啲指甲係軟+甲床短
絲打你係邊度整?
矯甲喺wingringnxil 之後做款喺bmn
好靚邊間?
其實咩叫反手整
一直都唔明
咬甲here
第一次做左hard gel延長(但間野幫我剪死皮嗰啲搞到勁多隻手指都流血)
之後轉另一間整 keep住做hard gel (無延長)
去到第三次左右啲真甲已經長返好多

我自己prefer做hard gel
因為有時都仲會心掛掛想咬甲
Hard gel無咁易咬甩

補圖俾大家睇下先
前排連續整左幾次甲 甲型變得好好多
修長冇咁扇
但係而家一卸完
三四日啲甲型就開始柒

而家做野唔可以整甲
有無絲打知可以點唔gel都保持到甲型?
Gel 透明得唔得架?
你係咪講佢2.5小時個個?
認真2.5小時學唔到啲乜
連挫條甲型都未搞得掂啦
有啲咩無啲咩
high point,指甲弧度,唔一定反手先做到各位絲唔駛著重有冇反
其實highpoint可以靠磨既
反手都只係一個可以磨少啲既方法
不過有啲時候都未必work最後都係靠磨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞