HKVOTE Project 招募測試員

41 回覆
8 Like 4 Dislike
推一推

台灣就公投完啦 甘香港人呢?
一人一票 香港地投票

香港地投票 ~ 一個香港人的投票應用程式
下載連結:iOS / Android
https://hkvote.org

香港地投票已有5000用戶!
https://lihkg.com/thread/1821362/page/1
人地就係指出,咁既設計有問題
無理由只係 app 導向,而唔效慮 web base 可以無條件跨平台
仲研究緊,如果用web 就一定要用email / phone 既認證方法,唔可以好似而家一裝app 就用得。

所以仲諗緊點攪
根本用 email 認證一定好過裝個就用得得
唔知咩叫 email 唔識 check email 用唔到,有心一定會學識點用
有 account 有問題易處理
亦可以保障使用者私隱
電腦又用到
我都諗過email , 但一諗到開唔同email 申請,轉account 就投一次票,感覺個認證其實無咩意思。

如果電話認證可能會好D, By the way, 感謝你意見先,會繼續研究web 版投票既機制
洗再裝返
app 版點驗證係同一部機唔可以再投?
個機制有D 複雜,因為主要係產生一條Key, 去認
咁洗 app 重裝可唔可以再投?
再誇張 D 洗機重裝可唔可以再投?
android x86 咁做好簡單,亦好低成本
唔可以話100% 唔得, 但大部份情況唔得
係驚用左好多心機想做好佢,但做唔到想要既結果
也許好多事做完會徒勞無功,但都要試一試,如果大家唔buy 呢種登入認證,唯有將來換個方法。

呢幾個月的確花左好多心機,但愈整愈發現好多地方要改善,開發呢個app 某程度黎講都影響左日常生活既時間

所以要靠大家幫手搵下bug 同改善, 感謝感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞