True Wireless 真無線耳機討論 (37)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
暫時降噪headset整體黎講 Sony WH1000xm3最好
除左通話之外
不過一月就出xm4,可以等一等睇下點
我荃灣買 佢話只要係會員就有折
要換邊隻棉先得用緊原廠棉,唔知係咪Size唔啱定咩,搭巴士好似冇隔音咁濟
Cwb報巴打會員都有
你用緊falcon?
原裝冇棉架
可以試下comply 對 truegrip
Thanks
有冇mw07 plus既用家可以解答下試左朋友個隻覺得隻聲好岩心水,但一戴出街試就發覺隻耳機好細聲,用手機接近要推爆個音量先夠聲。 呢下好令我卻步,想問係咪隻耳機本身係咁?有冇方法可以大聲啲?
試過 問mk個間話冇 荃灣個間話有

無意中尻㩒 試下隻耳機幾正
無電 好似係
左邊耳機 禁大細聲 狂禁睇下推爆未
試過 好似係推手機既音量 所以應該唔太關事
禁個個同手機禁有分別架咩?
我用iphone 試都係咁, 要推爆先夠聲, 我見iphone 剩係detect 左右耳only, 反而左耳顯示係藍牙列到但detect 唔到, 唔知關唔關事
有保包吾包 ?
rich
想問巴打3隻其實係咪都係集中用一隻
我都用緊xm3但係買完falcon是咪其中一隻會封塵
我xm3比左阿妹用。我屋企用sennheiser, 因為有hear through, 阿媽叫會聽到。出街就用Falcon, 隔音啲輕啲舒服啲續航耐啲。
聲就我自己用開Poweramp 玩EQ,所以tune到兩對個聲都差不多,兩對都啱我自己聽咁。
你經濟上許可都可以keep xm3屋企開hear through用,係方便啲。
AN機 連線穩定最係係邊隻?
咁巴打以前啲有線點處理
我而家反而屋企就用有線,出街用tws
我以前係用發燒級player同耳機退燒賣左成皮幾野返黎,先有錢買咁多tws同anc headset玩。我要用有綫咪sony WH xm3插線咁用。
想問下有冇人想夾份買jaybird vista 1+1, 我咩色都OK
你老母
買左mw07 plus了,白色
現金價可以平D,巴打可以去始創行下問下
當然同衛記既九折比較都仲差少少

音色黎講呢,小弟用佢搭note10+聽kpop jpop女聲為主,覺得佢default出既中低部份被高既人聲部份搶哂,用equalizer稍為調節下成件事就舒服哂,同舊既耳機比好似上左天堂咁 希望之後D聲可以愈煲愈靚

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞