True Wireless 真無線耳機討論 (37)

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
排名不分先後 暫時最多人傾如下:
B&O Play BeoPlay E8 2.0
Apple AirPods Pro
Jabra Elite 75t
Sennheiser MOMENTUM True Wireless
Master & Dynamic MW07 PLUS
Noble Audio FALCON
AVIOT TE-BD21F
Sony WF-1000XM3

詳細可以自己再追Post

TheClub有email隨時拎得
衛記會員可以搵巴打借

巴打們想搵彤少試耳機可以係TG搵佢
https://t.me/joinchat/Fum_jRL4-JDwDoCZ9p4vrw
試左75t...基本上隔音同65t 差唔多, 有冇邊隻再好啲
Jarbra個盒冇磁石好差
75t都隔得幾好架啦…換左耳棉會隔得再好啲
如果唔係就Falcon咁屌入啲,或者MTW,填滿啲個耳窩。
不過75t基本上換對耳棉隔音上我覺得唔會差過falcon好多
75t有,個蓋同耳機都有
買佢個盒用active 65t ok?
唔得,成個形都唔同… 同埋,點解咁做
Because 個盒好難開
中意sennheiser個種厚 但係佢舊電同隔音真係麻麻
有冇邊隻係好似Sennheiser咁既聲同時又冇上面個兩個缺點
sennheiser用true grip pro耳棉會隔音同好聲好多
電量就真係一叉用到四個鐘,個盒我日日叉住,平時正常用都冇乜問題
聽講會漏電
屌左falcon用細耳塞塞到最入好正
可能我日日用就唔覺。除非你兩三日都唔用一次可能就feel到去左啲電
以家好亂 唔知買邊隻好
一係就sennheiser 音質食正我中意個D
一係就airpod pro 因為我Apple機 方便加上隔音降噪好
一係就jabra 75t 但未試過 聽呢到講好似都係暖 同埋低音勁 同sennheiser好似幾似
試左先囉,sennheiser同75t用耳棉隔音唔會差過airpods pro
巴打有冇試過75t? 同Sennheiser比如何?
65t試過,個單元同75t一樣,純粹調音有啲分別。係唔差嘅,個層次感係幾好,但同sennheiser個bass嘅質素比就一定差啲。
但75t舒適續航通話都好啲,如果我陣係買一對,我會買75t 全黑版。
如果你唔重通話,又唔介意日日叉電,咁sennheiser水貨而家都抵玩嘅
senn宜家水貨有幾平?
我唔重通話的 著重係音質同隔音
人聲比較 75T同sennheiser比係咪差唔多
你多數一日用幾耐?如果你好少一次用
講音質其實整體都sennheiser 好啲架啦,都唔止人聲。
換對true grip pro中碼就ok。
*如果你好少一次用超過4個鐘就ok
定係等2代 好似就快出咁
小弟iphone用家
預1000輕啲買個新耳機
想通話好啲同續航好啲
想知各位ching有乜推介thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞