[警犬又偷野]女警在上水會所偷2400元現金券及USB

249 回覆
1725 Like 10 Dislike
一名女警涉嫌盜竊,平安夜(12月24日)被警方拘捕。 上水馬會道一會所,本月21日疑被人盜去價值約2400元的現金券及兩個USB儲存裝置,於是報警求助。大埔警區重案組探員調查後,昨日中午在上水區拘捕一名46歲姓陳女子,及後證實為一名警務人員,她涉嫌盜竊被捕。 警方表示,十分重視警員操守,警隊絕不容忍及姑息任何人的違法行為,定必會嚴正處理,作刑事調查及紀律覆檢。

比呢班賊執法,香港仲邊有法治
賊喊捉賊
根本打劫9成係黑警做。
捉到又點?又咪輕判放生,壓力大做乜都得
小小事就嚴正執法 打人 開槍就休假都唔洗
一定話因為依幾個月太大壓力所以自去偷野
之後唔洗坐繼續做狗
會唔會屈二五白警咋
會所負責人 亂咁放d錢 引人犯罪 應該負責
女警一時大意被發現 實屬悲劇
最後咪又係守一守行為冇事

法治已死
一時疏忽,訓示完畢,咪放人復工,吹咩
賊性難改
搞亂聖誕
正常罪成既話係唔洗坐但冇得再做狗
最近啲打劫案,好有可能都係黑警做。佢地最清楚當區人手調動,知道邊度人手唔夠,就乘機打劫。
屌你老母
呢句睇到識背
警方表示,十分重視警員操守,警隊絕不容忍及姑息任何人的違法行為,定必會嚴正處理,作刑事調查及紀律覆檢。
都未控告,到時話一時疏忽口頭警告,律師都唔洗見
唔出奇 警賊合作 好似721咁
成功之後暗地裹分錢
啲狗完全唔怕犯罪,告佢、審佢到定罪,全部自己人、紅底,共享強國光榮
自已友都拉得咁爽手 9成9果兩隻USB裝咗班狗高層嘅罪證啦
好撚誇張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞