根本曾蔭權就係最合乎香港核心價值嘅特首

27 回覆
10 Like 11 Dislike
大家說對不對
貪錢都好過依家起大白象工程赤化香港
難分真與假
睇電視都睇過
話佢除左係貪埋小恩小惠 其他方面都係做得ok
話佢唔聽中央話 唔想23條立法之類
事實我覺得香港最具建設性嘅特首係曾特首。

我唔會合理化貪污,
只係覺得佢屋企人好慘

應該坐監嘅人有咁多,
傷天害理嘅人都有,
偏偏有貢獻嘅人最先被塞入去,
其他嘅仆街仔就反而逍遙法外。

我唔覺得咁樣係可以證明到香港嘅法治精神仲係一個健康嘅狀態。

我唔會合理化貪污,
只係覺得佢屋企人好慘

應該坐監嘅人有咁多,
傷天害理嘅人都有,

貪少少都要捉
梁振英貪幾千萬就唔理

我唔會合理化貪污,
只係覺得佢屋企人好慘

應該坐監嘅人有咁多,
傷天害理嘅人都有,

貪少少都要捉
梁振英貪幾千萬就唔理

因為英英聽話
我覺得大家唔應該用貪多貪少去理解件事 貪就係貪 唔否認佢對香港既法治有貢獻 不過犯法就係犯法 呢d 就係法治 至於梁震英 唯有希望真係會告佢
我好有信心
香港可以繼續成為亞 亞 亞 洲最安全城市
我好有信心
香港可以繼續成為亞洲最 最 安 安全城市
我覺得大家唔應該用貪多貪少去理解件事 貪就係貪 唔否認佢對香港既法治有貢獻 不過犯法就係犯法 呢d 就係法治 至於梁震英 唯有希望真係會告佢

無人話貪多貪少犯唔犯法
係香港人都知貪幾多都係貪

但宜家講緊主觀看法就唔好再正義撚上身啦
有小小人情味好難咩?
97年曾蔭權幫香港賺左好多錢,又無人提
97年曾蔭權幫香港賺左好多錢,又無人提

做財政司果陣
起高鐵同港珠澳大橋喎
當初董建華個8萬5如果通過左 依家香港會變成點?
諗起佢真係慘

當年佢俾人屌老母,就因為樓價升到天比高。

結果689上場,一房樓納米樓升到外太空時,反而大家習慣晒,屌都廢事屌柒689。(屌689係因為佢其他仆街野)
你將老董置於何地
佢同陳太真係將香港理益放最前
起高鐵同港珠澳大橋喎

落台上神台
同香港人一樣做唔撚到大事

貪埋呢d小恩小惠,根本就係正宗香港人

你睇人地梁振英,同大陸接曬軌,呢啲先係做大事架ma,都唔係香港人黎既ma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞