[祝年尾音樂成績表大豐收]黃淑儀 綜合討論(3) CFJ fanzone

366 回覆
2 Like 11 Dislike
日前黃妍和小塵埃齊齊現身新城和谷Live舉行的小型音樂會,為觀眾演唱多首歌曲,並同場進行新一輪頒獎活動,由新城知訊台執行總監程凱欣先向黃妍頒發「勁爆躍進歌手獎」

沒人提我聽
我知
咁都好睇
馮允謙用眼神「溝」掂18歲黃淑蔓
馮允謙與黃淑蔓合唱聖誕版《尋找白金漢之You're My Buckingham》。
公司特別安排黃淑蔓(Feanna)來一個聖誕合唱版《尋找白金漢之You're My Buckingham》,為故事畫下完美句號。
Feanna年紀細過Jay,但較他早加入公司是「師姐」。
拍攝MV時,導演要求他們四目交投、深情對望,因為太熟關係,扮情深戀人實在不容易,鏡頭後即笑到碌地。
Jay笑說:「我唔想Feanna喺度,佢一望我就會忍唔住笑!」
同樣地Feanna每次定神望Jay也忍不到會爆笑,要背向對方才可以冷靜下來,非常誇張。
Feanna說:「我同Jay太熟,私下經常聯絡,不過佢唔識中文,所以我哋平常喺手機會用火星文溝通,我用廣東話拼音嘅英文字,但佢就用英文拼音,例如我寫G M G即係『知唔知?』,又例如『你』字,我用nei 佢就用nay,各有各寫法,但又溝通到,而且啲對話拼埋一齊好得意,旁邊人未必睇得明,但我哋習慣咗就明,仲打得好快。」
Jay視合唱歌為聖誕禮物:「好多謝 Feanna 送咗一份咁好嘅聖誕節禮物畀我,我喺故事裏本來只係一個單身漢,有佢加入,一雙一對,個故事就完美啦!」
Feanna卻佻皮地說:「可惜歌詞話我要你等10年,至肯安定落嚟返你身邊。」
問到若真有如此情深男士癡心守候,Feanna會否仍然決意撇下他出去闖蕩?
她說:「如果有個男仔咁鍾意我,我會好感動,不過我依家得18歲,咁細個,當然要先完成學業見識過世界之後,至會安定落嚟組織家庭。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞