[IOS/ANROID] TCG 決鬥大師 DUEL MASTER PLAY'S

680 回覆
4 Like 1 Dislike
維護完
光系最煩成堆盾觸發阻擋仲有張全疲勞
隨時反cup
故仔入面呢張係其中一張王牌嚟

歡迎add我一齊玩
等到有King Queen 就開始唔使玩

Mirror燒卡deck 打咗16round唔知點解我贏咗
睇appmedia現時風向吹緊水自利維坦https://appmedia.jp/dmplays/4104274
同埋暗自悪魔神バロム
https://appmedia.jp/dmplays/4104421
924919342 +++
哪來咁多SR
講少少我副牌個打法
code 25EZGJ

呢一副係我玩緊嘅水暗燒牌deck嘅基礎,目前10-5仲要3場係mirror match。呢度入面得C同UC,玩法係中速一邊用3階2000蟲一邊放阻擋,好多時侯對手連AOE又或者清場大牌都未出你已經燒咗張牌。抽牌方面水文明專長,就算冇牌都係你對手冇先。

(望住對手玩火龍deck係咁燒佢牌好正)

唯一問題係deck未夠穩定,怪普遍比較低攻,仲諗緊點整好
我個版本同其他人嘅分別主要係呢三隻

呢個2mana 3000 blocker差唔多擋曬所有同mana甚至有能力擋3mana怪,速攻deck對上呢隻好麻煩

4mana 2000 slayer blocker專屠大怪,理得你T breaker都係死

6 mana 7000 D Breaker 最初我以為呢張廢但中後期可以用黎坦6000同迫對手要殺呢隻而唔捉我小怪

副deck一定唔係最好,但個人推薦新手可以試下玩,自由度幾高下
貼地deck
appmedia啲deck好難組
打唔穿光系blocker陣喎
一拖到後期慢慢磨死你
我自己會覺得水自打快攻應該會好d
宜家睇緊光deck,一陣可能起副新deck玩
對過光deck就係咁燒佢地牌,手上冇牌嘅更何況場上冇得磨我
我純粹覺得demon Hand 係童年回憶先放
應該係砌牌問題
光系好多卡可以揾墓地
仲有紅玉草碧玉草守護聖天呢d低cost阻擋
齋扔手牌唔易贏
月光守護者先啱
守護聖天係另一張幾好用既攻擊怪

堆火暗係玩觸發,可以頂,張4cost聖騎士有可以放多d,平民卡組
歡迎add
之前純光比隊水打殘左
又擋唔到,仲有張全部blocker彈返手牌
水係有d天然剋制
不過光都有好多疲勞對方既卡
特別係三點cost個張光以外全部疲勞
要清對面d無視阻擋怪唔算好難
勁爽 一波反cup
又維修了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞