[爭議]瑞典環保少女再次被踢爆

470 回覆
1745 Like 32 Dislike
睇咗啦屌你老母
樓上有講佢點回應ma
so?
其實間公司係咪一早知唔係佢地既車
而係串佢點解只係影自己慘既一面 其實生活享受著各種優待
DB重要刪tweet

Deutsche Bahn (DB) was quick to respond to Greta’s tweet, apologising to the 16-year-old schoolgirl for the inconvenience and saying it was working on improving its trains.

But on Sunday DB went on the defensive, deleting its initial tweet, and chiding Greta for failing to acknowledge the lengths its onboard staff apparently went to lead her to a seat in first class.
其實德國d火車係冇企位
咁影真係唔知扮乜
即係火車公司炒車
憎環保撚 唔係憎環保人士
兒登仔:你地輸唔起 針對環保人士
我上面都有話要平衡
出門已經一pack二袋,仲帶即棄餐具會唔會太唔方便?
皮具呢啲點睇都唔係佢買,佢父母買唔通又入佢數咩
你係啱,但個post唔係講緊哩樣野
冇人憎環保人士 係憎環保塔利班
例如嗰班口口聲聲話唔好非黑即白但係綁架咗我支飲管走嘅恐怖分子
我知係off topic
只係覺得冇必要成個禮拜係到狙擊佢
祝你搭車都要俾人cancel之後坐地板
炒車就認啦

重有DB成日都俾人屌架啦為咗個細路女起晒槓 去過德國未呀
In a country famous for punctuality and efficiency, Germany's rail operator, Deutsche Bahn, has a bad reputation for late, canceled and overcrowded trains.
諗返轉頭, 好彩香港人無拎第一
否則國際線日日俾外媒抹黑
咁條女有冇迫你環保先?
坐火車都好過坐飛機
雖然佢撐我哋,但係佢嘅言論同行為真心on9係垃圾聯合國呢啲外交場合唔該比啲尊重“How Dare You”都講得出再加一種鄙視嘅語氣,呢啲唔係敢言係on9囉講環保就唔好講一套做一套同埋唔好齋講比啲實際計劃政府去做啦屌
如果佢唔係公眾人物實沒問題
如果條女識做戲做全套,讓個first class 比普通座,甚至冇錢買飛既窮人,一定贏撚晒掌聲
咁環保唔行路番去
樓下條友叫環保少女唔好同g峰做朋友
5毛定真外國人黎
依家我既生活平衡比班環保撚搞到唔平衡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞