[爭議]瑞典環保少女再次被踢爆

470 回覆
1745 Like 32 Dislike
其實唔好理佢咪得,唔好批判佢但亦唔好癡埋佢到,做好自己
連登不嬲冇人理Greta thunberg做乜,佢一贏咗times person of the year 即刻日日有人出post屌
知柒啦咩 都唔夠

你知唔知人地tweet句唔係撐gphone

條環保閪見gphone tag左自己先回應下

Very important thread by the brace and inspirational Joshua Wong

撐緊乜? 只係見到你撐飯蓋

轉個頭係環保議題對支那避重就輕

係咁屌美國乜乜乜 (污染比支那低幾十倍)

奶共奶到雪雪聲

扭波都係唔埋你 番去同雜種含佢條極權撚吧啦
我一直係覺得因爲呢個時代需要一個佢咁樣嘅symbol先推到佢上哂神台
佢有無料虛唔虛偽對班支持者唔重要
DB唔講佢坐頭等咁大家以為佢2nd class 咁坐地板真係好正常嘅事
DB咁都要出嚟爆佢坐頭等應該真係好憎條女
計緊機會成本呀

如果架車本身 first class 冇人坐,
將個 2nd class upgrade 上去會用多咗能量?

如果2nd class 爆晒火車公司又唔肯 upgrade,
然後為咗咁特登開多架車載 2nd class,
咁先叫浪費資源呀
佢唔自閉啦
坐火車對比坐飛機已經好撚低排放啦
放下啦
針對住佢對件事有咩好處
佢贏是times親共姐
得 無問題
純粹係唔覺佢開左聲唔代表d咩
佢唔算太重要
下?佢塊臉成個六角形咁wor
坐頭等同成卡頭等冇人坐邊個浪費電啲
你識啲嘢
係啦係啦 又輸唔起
搞清返係唔關佢贏香港人事
憎佢虛偽撚
左膠
連登對呢件事完全係過度反應
本來個個就係poll黎,係連登柒到以為係vote
其次,times 係國際傳媒機構,香港呢件事對於歐洲,甚至美國,或者全世界未必有直接影響,反而氣候問題可能真係影響緊佢地
機會成本問題

架車點都有 first class 架嘞
如果架車本身 first class 冇人坐,
將個 2nd class upgrade 上去會用多咗燃料?

其實掉返轉咁講
如果2nd class 爆晒火車公司又唔肯 upgrade,
然後為咗咁特登開多架車載 2nd class,
咁先叫浪費資源
好肉酸
不嬲唔鍾意佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞