有冇住將軍澳嘅巴絲用HKBN寬頻突然呢半個鐘上唔到網

56 回覆
2 Like 0 Dislike
頂佢個lung星期六下晝咁攪法
用住電話hotspot先
當然啦
Modem個LOS燈紅撚咗
今日下午約一時二十分中電的工程人員懷疑意外掘斷了本公司的地底光纖,部分將軍澳的寬頻及家居電話服務因而受到影響。我們現正全力搶修,務求儘快令服務回復正常。不便之處,敬請見諒。

睇嚟有排搞
屌佢老母
究竟有冇一個月係唔會斷線
講起就嬲
上次斷線屈我整斷屋企條牙籤 叫我約時間搵人上嚟整
痴線 鬼得閒擺個人係屋企等佢玩
斷咗我2日網,之後咪又上得番
分明唔夠線,扯咗我條線比新客姐
唔會再續架啦 忍夠
就算屋企大執屋都一定轉公司

本來以為係自己問題
開關咗個wifi4,5次都連唔到
以為自己舊嘢壞咗
再特登上嚟連登睇下有冇相關嘅post
點知真係有
dclplm😤👿
我見冇人開post都以為係自己問題
X2
仲未得,佢老味🤬
估計有排搞,真係垃圾管理
仆街佢,放假都攪到冇得打ps同睇動作片
4點半啦!
又話15:47整好
垃圾HKBN幾時先整返好啊?
幾時先有返wifi用啊?
唔想咁快用曬啲data啊
今日下午約一時二十分土木工程拓展署的工程人員懷疑意外掘斷了本公司的地底光纖,部分將軍澳的寬頻及家居電話服務因而受到影響。我們現正全力搶修,務求儘快令服務回復正常。不便之處,敬請見諒。

對於近日有政府部門(水務署、路政署及土木工程拓展署)工程人員於工程進行時,懷疑未有完全依從有關工作指引而掘斷了本公司的地底光纖電纜,以致影響我們對客戶的服務,對此我們深表關注。我們會與有關政府部門積極商討,務求他們加強其工程水平,以及找出可妥善減少出錯的方法。對於受影響的客戶,我們深表抱歉。

This afternoon at around 1.20pm our fibre cable was accidentally damaged by the works of Civil Engineering and Development Department. Our broadband and home telephone service at some parts of Tseung Kwan O is therefore affected. We are carrying out immediate maintenance with a view to resuming our service as soon as possible. We apologise for any inconvenience caused.

We are highly concerned about the recent incidents in which our fibre cables were damaged by the works of government departments (Water Supplies Department, Highways Department and Civil Engineering and Development Department), a suspected result of failing to fully adhere to the work permit guidelines. We will proactively discuss with the related government departments, seeking their improvements in works standard and miminising faults. We apologise to our affected customers.

HKBN FB咁寫
轉網上行啦
得未呀屌你老母臭閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞