[I/A] World Flipper 彈射世界(36) 聖誕光奶fever落地 火屬夾佐倉

1001 回覆
2 Like 6 Dislike

快速首刷方法:https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=37689&snA=16&tnum=4&bPage=2

新手開局首抽點為知好:
1.起碼2隻五星開局,1隻5星建議轉生重刷
2.同屬優先(風/火/雷/水/光/暗)
3.目前風屬係親生仔,起手有風奶+任意5星風角就一定可以開
4.光屬起手一定要(光劍+光盾+風奶), 如果少咁一隻都會好難玩
5.風奶係百搭角,基本上有風奶+任何五星都可以開

開局應該做咩?
1.狂推主線,目標係推完第6章
2.卡主線就去打EXP關
3.風屬可以優先打不死協力刷料提升強度,其他屬建議推完6章為主,因為你唔係親生仔
4.每隊最少要有一隻強力奶或2隻普通奶

點樣提升強度?
1. 角色升級>角色突破 角色突破食自己或食突破石
2. 武器>武器覺醒 武器覺醒食自己
3. 星版>提升角色能力及技能及覺醒
4.武器折解,於星版第一格插上折解材料,每一件武器特性都唔同,自己研究折咩再裝比較好
5.同屬看隊長主動技

DL 0%唔郁點算好?
VPN連去新加坡,應該幾百MB/S
AN有CAT VPN
IOS有VPN MASTER
LM
火女僕同火女巫互補技能槽??
https://bbs.nga.cn/read.php?tid=19631025

全部都係玩發燒
火個隻回15%血
雷個幾隻都冇咩興趣
光補係玩發燒
cy 個腦到底咩構造
點平衡
我2CHAIN READY了
開房相關:
清主線贏左第一個boss 之後會開boss fight 功能
可以俾你同其他玩家實時multiplay 去打boss
亦都係呢度咁多巴打係咁出房號果個功能
boss fight 場主要用體力先開到場,街場係用果關一半體力就入到,互相follow 成員唔洗用體
仲有入鐘仔救援第一次都唔洗體(唔理有冇follow)
所以可以夾friend 輪流開
贏左有幣換野,輸左好似唔駛扣體力(唔sure)
係boss fight 開房之後可以俾房號人直接打no. 就可以直接入房
2 人成團,3 人最多

平時多d 留意下所有版面左上角個鐘仔
如果有人公開左佢間房你就會見到個鐘仔變左綠色,你就可以係果度join 入人地房打好抵玩

係揀boss 版面右邊有f5 掣更新呢版睇下有無人開左公開房
如果有公開房都會顯示係呢一版度 (ps, 平時左上粒鐘就灰色)

開房預設係私人,當然都有其他選擇

由上至下:
公開俾你真正朋友(你follow 佢佢follow 你)
公開俾follow 左你既人
公海搵人
twitter link
頭三個選擇係會令合資格既人左上鐘仔著燈

技能相關:

裝備技能:
分解或覺醒裝備可以拎到一粒裝備技能珠,技能就因應返你果件裝備既能力

呢d 珠珠可以入技能樹果版呢個位裝備,一人只可以裝一粒,裝左既珠就會無左,所以唔好諗住有得無限換珠

U技 (unison)
一隊人大概分三個重點
一個隊長(リーダー) 可以用隊長技
綠圈係主要角色(メインキャラ) 主動技cool down 同能力都會跟呢隻
細位就係U 位(ユニゾン) 能力部份會加成落主要角色,主動技會同主要角色同時出,部份被動能力會有效

邊d 被動技可以U 係技能樹有得check:
有綠色(U) = 呢隻角放U 位時呢個被動會有效
紅色(U) = 呢隻角放U 位時呢招被動會唔計

光fever或成最大贏家
準備轉生
give me 2mins
竟然係雷FEVER加雜兵

@中野巴
點睇
不死上 350 456
光fever奶
另外兩隻都有睇頭

想問下 呢隻驚ios轉區hkd課金work唔work?
如果抽唔到 可以轉生了
ready
光狐配再生=無限fever
玩雷FEVER又點樣3次召協力球球呢?
唔up 3星光奶了
4隻都係fever角
ok了
冇想象中咁勁
原來隻企鵝就係召雜兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞