[LIHKG] 粵語配音討論 (18)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
第七季係愛莉同寶石寵物變人型,屌佢老母tvb最後cut走咗愛莉個女嗰part 掩飾愛莉生咗個女嘅真相
睇雷動偵探
【迪士尼粵配記錄列表】
《太空奇兵.威E》(2008)

因為始終要保存粵配,但迪士尼粵配班底可能有個別遺忘,所以決定不定期開帖以便得以存在,首先有《太空奇兵.威E》,雖然私心說是眾多該影業之動畫電影,反而推薦聽原聲版本更加自然,不過同樣希望想更尊重,所以……

想不到會找音樂人趙增熹配威E~~~

香港上映日期:2008年7月24日

(參與配音)-(角色)

趙增熹-威E
周恩恩-伊芙
羅小明-艦長

高翰文-尚比科威
楊耀泰-自動導航
盧俊豪-M-O
劉錫賢-阿莊
姚潤敏-美美
林小寶-電腦1

其他參與:陳永順、鄧肇基、袁富華、蔡忠衛、陳仕文、李家傑、李雅儀、蔡雁虹、周奕勤、王慧珠、鄭穎園、王雲娟、馮麗怡、鍾奕淇

導配:周恩恩
翻譯:黃國新

完全估唔到wall e竟然有趙增熹配音
唔想畀小朋友知愛莉會畀人中出,保護佢哋嘅幻想。
用心良苦啊
Raebb講國語好正
冇得一齊3P
好撚慘呀shawn!
哇,會唔會諗得太多 以前數碼暴龍02大結果最後個個變成大人添啦
重生埋仔添 最記得一乘寺賢同阿京結咗婚生咗幾件
我兩套都有睇,不過黑市我係夜晚先網上重溫,好彩android tv有viutv個app啫,我覺得呢套嘢係搞笑版奇幻潮
終於播工作細胞
希望血小板係Chloe
小馬大結局 my little pony最高
今晚做inside out
星期日2405-2435:搞乜鬼!美術部(重)→偶像星願7(重)

星期日係重播時間
Jingle都唔撈大台
連班最勁嘅配音都離開
似乎無線真係就嚟執笠
苟延殘喘都拖到幾年啩。
jingle bell大淫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞