[LIHKG] 粵語配音討論 (18)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
究竟係咩PAGE,之前已經有人講,但係又唔貼網址
動物園1重播去到第八集
Pepapu搞offline concert 經過長尾虎貓 藪貓同背囊嘅鼓勵下終於”唱這歌”

咁都有神巧合

btw 今日重播皮卡蟲2大結局 原本日語配音有小埋把聲
Dubbing secret唔係收咗皮喇咩?
仲乜又彈返出嚟
佢講嗰個好似係acg secrets

應該chloe post挑起條筋?
有證據既係指控,無既係9up
配音組如果唔少人知,咁多年有人睇唔順眼做野未?
佢唔係我主人,佢衰我會屌埋一份
持續胡說八道好容易,唔洗出樣唔洗證據唔洗責任
拎令人信服既理據就從來都唔易
我只係理實際,宜家對我黎講評價到既就只有配音
香港配音都就黎玩完,仲搞啲咁既野
邊個岩邊個錯都係佢地私人野,擺上網做乜
定係啲動漫塔利班嫌港配死得唔夠快,要搞事踩多兩腳
9UP 完20個鐘無人理就開POST乞人屌, Attention seeker 無討論價值
我倒想問果班人,佢地目的究竟係想吐下苦水
定真係想廣大既配音迷都知道背後既黑暗而唔再迷佢
配音只係大家人生既周邊點滴,閒時令人心情一悅
假使佢地真係賤人,我地一樣愁傷,撚得閒維護賤人
但咁多年間黑左咁耐,有邊一次係有理據既指控
咁對我地黎講就只係無意義廢話,完全無可信性
提出控訴既人不管你係內部定外部知情
想你心目中既盲粉醒覺就唔該有實際野先出黎開火
唔好開一間無戲睇既戲院,佢連男方係邊個都唔提,女既就開晒名義
如果內部人所共知,拎少少實證比唔知情既配音迷參詳下根本唔難
如果無證據就隨便你地繼續對空氣發洩,我就封埋包花生繼續享受佢既配音
乜THINK BIG 天地唔係小朋友玩係成班大姐姐啜住咀玩?
Regina姐姐同mandy姐姐
畀我係細路肯定忍唔住抽水

星期六日多啦A夢係yan姐版
星期一一把聲
星期六日又另一把聲
睇到小朋友精神錯亂。
何寶珊一集fairy tail配咗三個角色
btw,全裸米拉珍
我一開始重以為羌華姐搞到艾爾莎嗰個部位好high添
而家都差唔遠
btw,漫畫艾爾莎係全裸
吳羡婷嗲人
頂唔順班光美化濃妝

Btw呢幾集製作認真咗
幾好睇
柚子今集好gfable
星光樂園4
PRIPARA 香港
翡翠台 2015年9月27日—2016年2月14日 (第1季)
2017年3月28日-9月19日 (第2季)
2018年8月28日-2019年2月19日 (第3季)

AIKATSU 香港
翡翠台 2014年1月7日-7月8日(第一季)
2015年1月7日-7月1日(第二季)
2016年11月17日-2017年1月27日(第三季)

係咪要等VIU 先有得睇星夢學園

仆街無線用星夢捧紅第5期三人組就忘本, 屌你老味
原來明珠台10:40分變咗重播舊劇,啱啱播the brave
真係hea到仆街
第四季得嗰25集都唔播埋佢
想睇櫻庭蘿拉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞