[LIHKG] 粵語配音討論 (18)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
登山少女3 黑崎洸 Raebb配
播咩鬼舞動青春呀屌
快啲俾大家睇血小板妹妹同囝囝偶像搞革命唔得咩

佢唔做都好
如果佢做,但係外判嘅話就真係
無線會播工作細胞已成都市傳說
出過節目預告又唔播, 可唔可以去消委會/ 廣播局投訴?
細胞出過一次節目巡禮、一次廣告,總好過熱血自由式3連影都無埋
九成機會唔上。
黃viu同viutv 同時有播嘅動畫得海賊王同小新。
好似傳話下星期叮噹係重播
其實有好多都係喺黃viu播完先到藍播嘅(一拳,路人,東京食喰)如果依套咁hit都唔播真係對viu好失望,或者等動漫節先公佈掛
唔洗傳啦
英文EPG寫New Doraemon,無標輯數,好大機會係水田版S1
但好奇怪東京喰種re係mytv super播先
用塵黎畫痛車
https://lih.kg/1964192
星宮莓
真係佢嚟咩
近期本網站接獲大量報料電郵,爆出有配音員不獲續約的消息,其後證實了的包括在2020年1月開始曾佩儀及潘文柏不獲續約,本月許盈、周倚天及馮志輝亦不獲續約,故大台可能又以廣告收入嚴重偏低為理由,把5月份合約到期的配音員恐怕亦可能不獲續約,包括:

.梁少霞(1990年5月入職)
.招世亮(1990年5月入職)
.蘇強文(1990年5月入職)
.曹啟謙(2007年5月入職)
.劉奕希(2009年5月入職)
.魏惠娥(2011年5月入職)
.李鎮然(2012年5月入職)

係FB見到,配音組似解散
咁仲好
即係我已經完全再冇睇cctvb嘅理由
可以全力去做抵制cctvb嘅運動
一星有雙重人格
唔係合約,會唔會自由身咁揾佢嚟配
配音組收皮係Tvb執笠嘅必要之痛,大家趁依家有得聽就聽多啲

其實cctvb配音水平同日本幾乎係一模一樣
都係非常之高
點解兩個待遇差天共地
支那隊會贏波
Fail
後日下晝五點到六點
無論係31台 77台 81台定係99台
都見唔到動畫同兒童節目
只會睇到 聽到”此時 此處 此模樣”
此模樣
下星期播時王
如果阿V、阿Lu同柚子蜜都唔續,真係對cctvb無留戀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞