【整合證據】灣仔如意冰室外出現『偽黃』、『人血饅頭』、『藍到發黑』的字句

145 回覆
123 Like 6 Dislike
我睇到佢話黑警不得入內 應該係真黃
藍扮黃唔會放棄藍色嘅客源
學老燒話

未由得佢扮
扮扮下就真黃架啦

唔比可以轉型轉真黃
到時全部黃仲好 振大聲勢
以前覺得佢唔算黃,不過尋日行過見佢癡住紙話唔招待黑警同藍絲,咁我覺得可以歸為黃嘅

不過我都係會選擇咗其他鋪先
連登仔一向都同支那起度玩批判= =
人地送埋飯又扮
扮得幾時
洗唔洗咁多成本去扮
都ON99
佢係警總附近都痴張咁既野

咁都叫偽黃我唔知講乜好了
沉默少數唔食野架
我屌撚哂你地老母啦 流言講兩句就信 人地做撚到出面你就話人扮黃 黃色經濟圈遲早比捉鬼撚搞到收皮
生意跌咪送飯俾佢最撚憎既搞事份子囉
俾人吹棒每星期一有遊行佢就賺返啦
成堆人恐怖到癲
最尾同路人都比佢地屌走哂
用返中共奪權前嗰套統戰政策, 就係大小通吃, 不計前嫌, 聚得人多先有聲勢, 依家唔係搞地下黨同秘密組織, 唔洗宣誓同審查, 你肯貼文宣同屌黑警話你知係阿叻開既都一樣統戰
真唔真心轉黃都好,行動上轉黃就應該支持,至少唔好大罵咩人血饅頭,你地咁罵仲邊有人轉黃。要鼓勵到其他店轉色,金黃經濟圈係要壯大,唔係會好似中共以前紅色經濟圈咁,因為太嚴格太少類型太少選擇而死亡。
支持 你點都唔接受人地轉黃嘅話 點樣做大個餅?
都9月啦fb個證據
但睇facebook都唔少動機只係睇人唔順超就話佢藍

又唔講前因後果
只係post相或地址

此風不可長
其實所謂證據話佢藍只係 一兩個「網友」報料
佢之前去過遮打派水
你仲想點?
如果喺舖入面唱,我又覺得OVER左
唔係大聲既
會好隨意哼幾句
啲野食又唔差
送飯畀中大,就算係藍都照幫啦下話,咁都要捉鬼on撚9
尋日如意被手足圍果陣我都在場 果老闆佢講嘅解釋真係似黃 同埋最起碼人地係狗總附近都貼哂連儂牆 中大被狗圍又送飯盒 好難睇fb幾個留言真話人藍 起碼如意真係有做過野
日日都要食嘢,又唔係叫你日日去食,轉黃嘅咪搵日去試下自己睇下自己評定
標籤既後果

會造成好多偏見
唉 都就嚟2020仲玩捉鬼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞