【整合證據】灣仔如意冰室外出現『偽黃』、『人血饅頭』、『藍到發黑』的字句

145 回覆
123 Like 6 Dislike
我喺網上搵左少少資料。歡迎大家可以登入以下網站提供更多資料。(登入後事件內的相機制可添加證據)
https://factvote.com/#/events/44

如果梁勁廢大陸撈唔掂轉軚扮黃

你支唔支持?
要睇佢行為
如果佢立即炒撚晒警狗高層,再拉撚晒犯法狗隻,立即推雙普選,再趕支聯辨班狗返入去OFFICE唔准阿支阿左,咁咪支持囉
呢個比喻唔得
佢藍定黃都紅唔起
點支持
就係有好多唔好食既食店扮黃都有人盲撐

咁係好事?
你想洗底直接貼五大訴求/黑警死全家仲實際啦
你講振中?梗支持啦,佢轉軚可以爆幾多大鑊野。
我反而想知呢位老細係唔係原本就係淺黃之後再變黃。因為暫時我搵到藍的證據都係街坊報料。黃就有送飯盒同叫員工入中大,又有連儂牆。

係唔係偽黃我覺得大家睇哂證據之後應該自我判斷。而唔係人講咩就話咩。

如果係真心轉軚就更應該支持,呢場運動令好多中立/港豬覺醒。最後發現佢真心轉軚,我第一個print哂證據幫佢宣傳。
睇行為,保持開放態度。水至清則無魚。
正解,要真係睇佢做的咩。
10月左右食過一次,個陣已經見到有貼哂連儂同播榮光,個老細自己做做下嘢都有唱,個夥計仲話佢唱得咁難聽咪唱啦同埋啲員工都幾禮貌,唔會成間嘢咁虛偽掛
推下
唔排除藍店因為生意唔好索性扮黃
之前有巴打見有連儂牆入去幫襯但入面員工見到黑衫黑褲偷笑竊竊私語,唔知關唔關事
你哋自己衡量,我就唔會幫襯,灣仔咁多好食黃店
經濟正常返就會轉返藍
舖外有連儂牆貼吓野係一樣野
舖內背後罵示威者攪破壞又另一樣野
污糟到痴線

行過去後巷睇下
咁係轉軚定扮黃
有矛盾喎
我都係10月頭食過
原本一起底以為中伏
但食緊個陣又真係完全唔覺係扮
幾張檯都講緊黃絲野, 店員都好好禮貌
唔通真係影帝級藍店
連登一向癡線
轉舦又唔得
喺咁以岳又信到十足
又屌人人血饅頭又要人做義工
仲講話擴大黃色經濟圈
全部都要憑空爆出黎
個日放工行過太餓
附近有幾間真黃, 點解唔幫襯左佢地先!
黃色經濟圈係支持黃店, 就算如意轉黃都只係一間綠店
點解仲要嚮度嘈?
大家唔好忽略黎明甚至三罷嘅至勝關鍵 - 運輸界
https://lih.kg/1775455
如扮到足
可以
要求佢哋只請黃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞