有咩漫畫既某一幕係令你覺得好深刻?

1001 回覆
236 Like 62 Dislike
當年睇個陣sad到仆街
消失得好突然 一直以為佢會出返黎

然後我仲要花左好長時間先消化到佢承先啟後既概念
而呢個概念亦都好影響我對人生既價值觀

浪客行
最後冇事
比仗助同億泰救左
Happy Ending
大劍
迪妮莎
火鳳真心好多感覺強烈既畫面
本身劇情張力/運鏡/文字與留白都好新鮮

↑你會發覺, 角色既...型/魅力...係隨處可見

當然仲有真正既戰神來了、張劍圍、賈興奮果d,
型既相反, 亦睇到人起雞皮既都有

但基本上, 呢套野有特別細膩既人心描寫(所以劇本進展都ok慢..)
例如2公子咁, 雪藏定唔知潛水總之好耐冇出場
但有關佢既劇情仲係好印象深刻

↑例如細路與青年↓同1句對白, 感受係有非常大既反差,

唔使好多描寫, 因為2公子呢條友就係沈默寡言,
而單睇表情變化經已反映左呢條友既成長方向
呢幕真係好感動
Push
好慘
唔好意思借個位嚟
好重要聽晚就係啦!!!

*已獲不反對通知書

~~~~~~~

【國際人權日.正日集會】

1948年12月10日,聯合國公佈《世界人權宣言》,確立生而為人的基本權利。走過71年,世界人權仍然是未竟之路。在香港及世界各地,人民仍要為爭取基本的自由及權利奮鬥,甚至有所付出及犧牲。

12月10日晚,我們一起站出來,為香港人加油,也為全球為人權奮鬥的人打氣。

日期:12月10日
時間:18:30-22:00
地點:金鐘連儂牆下

內容:
悼念及回顧
嘉賓講話
短片欣賞及分享

推呀屌你再過20個鐘就係啦 唔好再屌鬼啦行動post呢文宣post呢
唔係完咗人權日遊行就end game㗎
我地仲有訴求㗎!!!
聽日要見到連儂牆有十萬人呀!!!!
12月10號 6點半政總見!!
對我黎講係top1
全部角色都咁瘋狂
但都仍然描述到一個更瘋狂既主角
而且個就算賭贏左都要有命帶走既concept都好正
女人漫畫家係咁上下

L死之前同月剖白果幕

下雨了
邊度有得睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞