台積電 5nm 良率已超 50%!! AMD 穩了!!

392 回覆
237 Like 4 Dislike
人面識別
中油都谷到盡,一係再洗錢全台電網升級,不過台電都無錢。(一開始起核四就俾佢完工就好,蔡小姐你就迫到馬英九叫停核四,到左今日就自己食返。)
建議買定中芯國際股票,第時一定唔會後悔
三星所謂技術都係買不停買人,不過三星係無得同台積電比,台積電七成股份係美國佬渣住,美國佬先係背後大佬,所以係材科供應,設備提供,技術工藝提升方面都係屌打緊三星
epyc market share爆緊上嚟啦
N7P同N7+真係兩樣野嚟,design rule唔同,
Apple A13咪用緊N7P,N7改良版(仲係DUV),同一個design rule再上就N6

N7+就真係用EUV
見識小
冇乜點讀過書
想增進下知識咁姐
Push
支那真係點都贏
如果當時發展到,而家肯定會話因為中國有個大市場照住你
發展唔到呢,就話你地香港人自己唔爭氣
再加會唔會似主機板升級做22nm
搵HEDT 級同消費級比? 仲唔撚睇價錢
事實上消費級打得過HEDT級對intel已經係奇恥大辱

係得on9 先仲可以打飛機
三星同台積電d source 係一樣,都係日美。
三星想追但技術上真係唔夠台積雪黎。
不過三星都好勁可以追住台積電,其它fab 已經唔玩。。。
三星同台積電d source 係一樣,都係日美。
三星想追但技術上真係唔夠台積黎。
不過三星都好勁可以追住台積電,其它fab 已經唔玩。。。
其實A卡有咩好?
一路N卡fans
用過一次a卡 上網睇HD影片張卡都熱到仆街
價錢又唔係平得好多 果次之後永久blacklist a卡
佢個driver
夠平 已經吸引到好多人
Driver RX4xx 果代開始好咗好多

但例牌 Pro N嘅game梗有啲bug要過一排先fix
成年幾前用完N7 之後可能更新咗 我就唔知
去到5nm 仲未到技術上限

去到3nm 同1nm 都成功高良率量產下一步會點
Intel個10nm(當佢同TSMC7nm同級)到而家都未上到高頻出desktop U
要做Machine learning 焗揀老黃
色水問題,用開Radeon.
我幾年前都係用a卡
之後換n卡 唔覺得有好大分別
mon先係重點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞