一到冬天抑鬱就發

111 回覆
27 Like 1 Dislike
好想死
一到十一月就黎
岩岩發完
聽左一日龍舌蘭
一日有時
香港冬天好快過
點解同冬天有關?唔係串,因為我自己唔會同冬天有關
利申:接近好番
天氣咁凍,傷感嘅感覺更加強烈
勾起好多唔開心回憶
冬天天色昏暗d 太陽又早落山 感覺好灰
而且凍會想冬眠
利申9up
或許我不能完全了解你內心的痛苦,但我也曾置身於無助和絕望之中,明白身處痛苦是怎樣一回事。無論你的是否想放棄自己,也希望你不要將困擾藏在心裡,因鬱結和壓力積存得太多太久,到情緒爆發時可能已超出你所能控制的程度。

你不如停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事、有趣短片,也有與自殺有關的人與事,你可以隨心看看。您更可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),即時與我們的義工在網上交談,或致電我們24小時電話熱線2389-2222,與我們的義工傾訴。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》
巴打有咩好唔開心既回憶
好多
最難受同難忘係被利用同出賣嘅經歷
冬天太凍少出街容易屈埋屈埋
不過香港已經好過其他外國國家好多喇
依d真係人生的烙印
係d朋友?
我都係,男友又去左第到做野
自己成日屈係屋企
好難受
唯一好彩係我工作係教小朋友,見到佢地咁可愛落堂會開心d
多啲出門 唔好屈係屋企
上兩星期醫生勸我唔好減藥的原因係冬天零舍多惡化且自尋短見的病人
搞到我而家對人都好大戒心,完全唔可以真心交到朋友。
有野唔開心都只可以屈埋喺心冇人可以傾訴好辛苦。
就快到聖誕呢個普天同慶嘅日子,亦係我自己最鍾意嘅節日,
但我一啲期待同開心嘅感覺都冇,腦入面全部都係負能量,見到周街嘅佈置都完全冇感覺
大家唔好忽略黎明甚至三罷嘅至勝關鍵 - 運輸界
https://lih.kg/1775455
巴打你有冇tg呀
做下你樹窿傾下計呀
https://t.me/sixthallen
巴打有心,我都想搵樹窿,但我冇tg
以為自己打
Same bro
覺得啲人接近我對我好都係有目的
當佢利用完我,覺得我已經冇利用價值時就會一腳伸開我
岩啊,由就讀書到畢業嘅最好朋友,一踏社會冇耐,係同一間公司一齊工作,就因為錢同事業陷害我

卑佢攪到依加失業...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞