瑞典exchange交流區

263 回覆
4 Like 0 Dislike
一年前linkoping exchange
五月尾返linkoping影畢業相
有冇巴絲係linkoping exchange緊
有冇人可以收留我一晚

應該係大概26/5、27/5其中一晚

有冇人可以收留我一晚

推推
搵mc jin
搵mc jin

唔識佢
呢排搞緊credit transfer同買機票
好多都無哂位
好多都無哂位

巴打瑞典邊樹exchange ar
大家機票買邊間

夏天冇極光睇,都不外乎去Stockholm同gotland
linköping可以去下vättern湖
我自己喺瑞典城市同城市之間交通都係搭swebus多,平過火車
申請張信用咭方便好多,嗰邊食m記都可以碌卡 唔洗帶咁多cash

絲打想問下你去個時有無申請當地銀行户口?
仲想問你個時用邊張信用卡?

我果陣去sweden exchange
係申請citi bank 果張credit debit card
因為果邊基本上得visa/plus,無銀聯
可以係ATM拎錢同當VISA咁碌
但因為係credit debit, 入面有錢先碌得
而ATM拎錢就跟番當日個rate+拎錢數既2%手續費
好處係要幾多拎幾多,反正手續費一樣

但我真係想申請個銀行戶口多過次次比手續費 有冇人知點搞

T-centralen 間seb總行好易開,其他分行職員唔識/知。冇bankid開户係冇網上銀行,debit card冇問題
大家機票買邊間

finnair 平啲時間唔錯又有兩件寄倉,只係大部分香港人會坐SAS, 想埋堆就易啲
聽日開始瑞典同ABISKO之旅,希望執到尾彩

巴打返到黎share下去過d咩必去地方
祝你一路順風

唉屌睇唔到極光
大家機票買邊間

finnair 平啲時間唔錯又有兩件寄倉,只係大部分香港人會坐SAS, 想埋堆就易啲

儲開AM, qatar點睇
大家機票買邊間

可以考慮埋歐遊坐邊間
大家機票買邊間

可以考慮埋歐遊坐邊間

睇過下 sas都ok平
大家機票買邊間

可以考慮埋歐遊坐邊間

睇過下 sas都ok平

SAS 會員飛夠十程single flights 就升做silver,會有多一件免費寄倉
如果係Stockholm 或再遠啲有著數,歐遊可以買go light省多啲
Malmo 個啲近Copenhagen可以坐火車或其他airline又未必好著數

SAS finnair飛Stockholm我以前買係差唔多,分别係班次時間同finnair youth多件行李。但finnair youth嘅里數冇得入am
有冇人可以收留我一晚

push
去uppsala讀master,有無人tgt

去exchange

好多香港人瑞典讀master, 識Stockholm, Lund都有

好多香港人瑞典讀master, 識Stockholm, Lund都有

求介紹

Hihi
好多都無哂位

巴打瑞典邊樹exchange ar

Lund
聽日開始瑞典同ABISKO之旅,希望執到尾彩

巴打返到黎share下去過d咩必去地方
祝你一路順風

唉屌睇唔到極光

比個藉口你去多次呀

求介紹

係library 好容易撞到,stockholm識就 SU,KTH

求介紹

係library 好容易撞到,stockholm識就 SU,KTH

讀master嘅, 好似香港個領事會同堆master 學生見面briefing
請問瑞典除左Stockholm之外 仲有地方必去 同埋去幾耐?? 同埋飛去其他國家 係咪最好都係Stockholm飛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞