瑞典exchange交流區

155 回覆
0 Like 0 Dislike
去過一個sem 應該無人北過我

係咪真係一抬頭就見到北極光?

Kiruna ?

abisko

Kiruna ?

abisko

我EASTER去
想知點解決食野?
STO有咩平野食?
Sem2 malmo

有冇同路 其實近denmark多過首都

應該成日過去

想去埋冰島睇北極光

我Lund會搭去丹麥跟住轉火車
仲要去冰島睇火山同浸溫泉

基本啦 仲要去Greenland

你去果度係邊度?
我果時去Umea已經覺得好北
去過göteborg
成日食便利店熱狗同salad bar

絲打有無周圍去旅行呀
有無咩好食既野推薦下

去左十幾個國家
平均一個月去一次旅行

唔多出街食
出街食多數都係食Asian野
btw max burger好撚好食,屌打m記burger king

有無計過成個sem洗左幾錢?
留名食max burger

去Stockholm 記得要去market 飲魚湯

果時特登搭車去Stockholm諗住試點知冇開
Sem2 malmo

應該成日過去

想去埋冰島睇北極光

唔撚係掛去Greenland
淨係來回機票都成皮喎
Sem2 malmo

應該成日過去

想去埋冰島睇北極光

唔撚係掛去Greenland
淨係來回機票都成皮喎

一生人一次
Sem2 荷蘭 都係附近姐(好似係)一定會黎瑞典玩

Kiruna ?

abisko

我EASTER去
想知點解決食野?
STO有咩平野食?

果陣住hostel
同fd一齊去supermarket買送煮野食
唔好咁大期望,極光講緣份
喺瑞典exchange緊
唔想返香港

絲打邊間?

Uppsala
唔想返香港

絲打邊間?

Uppsala

Same here 想問下住幾錢一個月,你住邊個campus?
唔想返香港

絲打邊間?

Uppsala

Same here 想問下住幾錢一個月,你住邊個campus?

Flogsta 4041sek
Rackarbergsgatan平啲 近啲centrum 不過就冇獨立廁所
唔想返香港

絲打邊間?

Uppsala

Rackarbergsgatan平啲 近啲centrum 不過就冇獨立廁所

比我想像中平
係學校assign比你定自己揀?同埋有無心得可以分享下
Sem2 malmo

應該成日過去

想去埋冰島睇北極光

要儲多d錢先夠

荷蘭好正!
有機會去羊角村
唔好咁大期望,極光講緣份

希望見到啦
有無人去過Lund呀

荷蘭好正!
有機會去羊角村

黎搵我玩
唔想返香港

絲打邊間?

Uppsala

比我想像中平

自己排三個choice,我中左1st choice
Flogsta: Party區 不過唔算好嘈嘅 有獨立廁所 12個人share廚房 每晚準時十點Flogsta Scream全區一齊開窗鳩叫
Rackarbergs: 6個人share廁所廚房 近市中心同啲nation 但附近冇平嘅超市
Klostergatan 16: 最貴嗰區(好似5/6千一個月) 前身係酒店 有獨立廁所廚房 喺正city centre 不過好少common area好難識到人

身邊嘅人多數係呢三區,其他唔太清楚,Flogsta Rackarbergs各有幾百個位,排左應該冇死

其他心得就冇乜 肯去orientation同nation嘅活動就會識到人
Sem 2挪威
一年前linköping揮手

來緊七月去呢到
瑞典有咩地方必去,
坐個d火車係未好方便周圍去
去前最好係未申請張信用卡?
之前睇話個到周街都用信用卡
有諗過去其他國家,
不過我剩係去得一個月,想去英國
但好似好貴

Sorry 太多問題
一年前linköping揮手

來緊七月去呢到
瑞典有咩地方必去,
坐個d火車係未好方便周圍去
去前最好係未申請張信用卡?
之前睇話個到周街都用信用卡
有諗過去其他國家,
不過我剩係去得一個月,想去英國
但好似好貴

Sorry 太多問題

夏天冇極光睇,都不外乎去Stockholm同gotland
linköping可以去下vättern湖
我自己喺瑞典城市同城市之間交通都係搭swebus多,平過火車
申請張信用咭方便好多,嗰邊食m記都可以碌卡 唔洗帶咁多cash

荷蘭好正!
有機會去羊角村

黎搵我玩

儲到實黎
唔想返香港

絲打邊間?

Uppsala

比我想像中平

自己排三個choice,我中左1st choice
Flogsta: Party區 不過唔算好嘈嘅 有獨立廁所 12個人share廚房 每晚準時十點Flogsta Scream全區一齊開窗鳩叫
Rackarbergs: 6個人share廁所廚房 近市中心同啲nation 但附近冇平嘅超市
Klostergatan 16: 最貴嗰區(好似5/6千一個月) 前身係酒店 有獨立廁所廚房 喺正city centre 不過好少common area好難識到人

身邊嘅人多數係呢三區,其他唔太清楚,Flogsta Rackarbergs各有幾百個位,排左應該冇死

其他心得就冇乜 肯去orientation同nation嘅活動就會識到人

好快會去
Workload大概點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞