尋日女同事講左一句,搞到架車氣氛好尷尬

366 回覆
94 Like 972 Dislike
尋日女同事講左一句,搞到架車氣氛好尷尬。

尋晚做野ot收夜咗,成班同事一齊去打邊爐。全程食飯都好地地嘅,大家都有講有笑,好開心。

好啦食完餐飯,天寒地凍唔忍心佢哋等車,就車三個順路同一個女同事返屋企。

點知一出火鍋店門口,突然間畀一股寒風吹埋嚟,我衝口而出講咗句「好撚凍呀」。

點知阿女同事好自然咁,笑笑口篤住我個鼻,輕輕點左一下講:「冇閪用啦你」。

一齊出門口既幾個同事好耳利聽到,笑晒口:「你俾佢用囉」,「你今晚俾佢咪有得用囉」「你係咪想俾佢用呀」.....
個女仔平時短頭髮,再男仔頭都俾佢地搞到紅都面曬。

呢個環境,都唔知點解啲同事轉數咁撚高,連我都未load到,好好哋一句對話畀班同事拆解到成為性暗示。

佢哋上架車,讓個女仔坐前排,後面迫三個男仔,成車個情況好尷尬。開始講啲咸濕笑話,明明望落去個樣好撚清醒,都唔知係唔係佢哋頭先飲大兩杯HIHI地。
不停喺後排度講野調戲個女同事,個女同事有時肯答佢先好笑
我作為當時人見到成車搞成咁,唯有專心渣車唔出聲費事講錯野。

好啦,順路既同事一個又一個送落車,剩低最後果個,臨走都要叫個女同事今晚開心D.....先肯落車

最後車上剩下我同個女仔,望落去覺得佢今晚真係幾慘,講錯一句野,就俾人笑足成程車。
得番我同佢我唯有象徵式安慰佢兩句啦
我:「你話丫,湊住班馬嬲真係幾煩,飲大左就亂講野」
女:「唔係丫,佢地幾搞笑呀我冇野喎」
我:「冇嘢就好啦,你都飲左幾杯,我播首歌,你訓下啦,到左我叫你啦」
女「好呀!」

我都知道,平時男仔頭既佢,同班仔玩開,呢類既女仔聽呢D應該冇野的。

女同事大約就係呢類,頭髮再短D,間唔中束起,有時唔束咁。

就係咁,架車就到左佢樓下。
其實我知道佢根本冇瞓覺,佢只係將個頭望向車窗。
我緩緩停左架車........
你點知的
Yes sir!
警車人?
你點尷的
你點尷的
Ok sir
Morning sirrrrrr
佢點講的
Morning Sir!
做咩攞部警車去打邊爐?
hi sir
佢點講的
私家車呀,不是警車
Yes sir
你點尬的
鳩sir唔該繼續講
Thank you sir
Yes Sir !

Sorry Sir
收皮啦柒頭
yes sir
Morning sir
venus?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞