海情bb講到尾都係為錢,如果做議員得一萬蚊人工佢會唔會做?

39 回覆
9 Like 52 Dislike
咁撚後生點做會計師?
細路你出黎做野未?
定還是你係弱智?

做會計師要考十幾張卷,你讀大學修會計,讀完等於完成大半,我當佢18歲入U,四年22歲讀完,佢下年26歲,中間有4年時間考埋d卷絕對有可能。

你話後生點做會計師,
阿叔你出黎做野咩未?
定還是你做庇護工場?
播放機景點
如果醫生律師飛機師得一萬蚊人工仲有無人做
大家唔好回
我細佬佢弱智亂出post
其實做到嘢 香港人籌款出糧有幾難 一萬都做啦 總之屌撚死建制
黑警如果得一萬蚊,你又估下有無人做?
十幾張英國會嗰邊,依家都唔多人考架喇
呢個年代考HKICPA QP 仲快, 四份paper加份final
半年一期,一期可以考兩份,最快年半考晒,做到memeber
其實都可以叫會計師了
仲未計有人可能中小學有跳級
會計師年齡限制最多十八歲以上
大把人25歲攞到牌,加上梁小姐其實未考完
再上面個阿叔自己做唔到,就覺得世界無人做到
或者其實根本唔識扮識
咪ON9啦....為錢先唔會做區議員....人工又低,D使費又大,好多區議員要倒貼分糧出黎幫補,係建制有阿爺條水喉先好似好有油水咋。
考哂試唔叫member
仲要有3年工作經驗 最快24~5歲係無錯既
知唔知人地出年考埋會計師牌幾錢人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞